Accidente grave soldate cu şapte victime în Olt, în minivacanţa de 1 mai. Toţi răniţii au ajuns la spital

Şapte persoane au ajuns la spital cu răni grave în urma a două accidente rutiere petrecute pe raza judeţului Olt în minivacanţa de 1 mai. Unul dintre accidente a avut loc în localitatea Dobrosloveni, celălalt pe DN 65, pe raza localităţii Optaşi Măgura.

Accidentul petrecut, vineri, în comuna Dobrosloveni, pe raza satului Potopin, a făcut nu mai puţin de patru victime. Evenimentul a avut loc dimineaţa, în jurul orei 08.00, când trei autoturisme s-au ciocnit după ce unul dintre conducătorii auto a pierdut controlul volanului. Un martor a anunţat imediat Ambulanţa şi pompierii la 112.

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și două echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanță, după ce apelantul numărului 112 a anunțat că în accident au fost rănite patru persoane. Toate victimele au ajuns la spital cu răni grave.

„Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Rotunda, pasager al unuia dintre autoturisme, acesta a fost găsit conștient, cu hematom la cap și excoriații la nivelul feței. Pacientul a fost transportat la CPU Caracal, ulterior fiind transferat la UPU Craiova. În accident au mai fost rănite trei persoane, o femeie de 38 de ani, din comuna Osica de Sus, cu traumatism caranio-cerebral, traumatism ocular dreapta și traumatism gamba stângă, un bărbat de 56 de ani, din Slatina, cu traumatism cranio-cerebral minor și hematom frontal stânga, ambii transportați la UPU Craiova prin CPU Caracal și o femeie în vârstă de 20 de ani, din Caracal, transportată la CPU Caracal cu traumatism de coloană cervicală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

A doua zi, sâmbătă, în jurul orei 15.30, echipajul SMURD Slatina și două echipaje de la Ambulanţă au acționat pe DN 65-E574, în afara localității Optași, la un accident rutier cu trei victime, în eveniment fiind implicate un autoturism și o autoutilitară.

„Echipajul SMURD au acordat primul ajutor șoferului autoutilitarei, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Corbi, județul Argeș, găsit conștient, cu hipertensiune și tahicardie, dureri torace anterior drept și excoriații la față, membrele inferioare și superioare. Ceilalți răniți, un bărbat în vârstă de 34 de ani, tot din localitatea Corbi-Argeș, cu politraumatism prin accident rutier și un bărbat în vârstă de 23 de ani, din București, cu contuzie hemitorace drept și cot drept, au fost transportați la UPU Slatina”, a mai spus reprezentantul ISU.

Poliţiştii au demarat în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here