Punctaje ruşinoase la concursul pentru ocuparea postului de şef al Direcţiei pentru Cultură Olt

Postul de director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DCPN) Olt rămâne ocupat, în continuare, în regim de interimat după ce candidaţii la concursul organizat, joi, de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) au ratat şansa unui punctaj bun, obţinând doar nişte punctaje ruşinoase care nu i-au ajutat să treacă de prima probă. La concurs ar fi intenţionat să se înscrie şi fostul director al instituţiei Dorin Teodorescu, al cărui dosar ar fi fost respins din cauza vârstei.

La concurs s-au prezentat două persoane, potrivit unor surse din cadrul ANFP: Laurenţiu Comănescu, consilier superior în cadrul direcţiei, şi Cătălin Andronăchescu, inspector principal. În vreme ce primul a primit doar 25 de puncte din cele 100 posibile, potrivit surselor citate, cel de-al doilea a primit din partea comisiei de concurs numai 10 puncte, în condiţiile în care cei doi aveau nevoie de minim 70 de puncte pentru a promova prima probă, cea scrisă, şi a-şi câştiga accesul la proba de interviu.

Cei doi au avut o şansă în plus prin retragerea celui de-al doilea candidat înscris iniţial la concurs, Gheorghe Iorga, desemnat să conducă instituţia ca director executiv interimar prin mandate succesive de câte şase luni. Acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere pe marginea retragerii din concurs. De asemenea, Laurenţiu Comănescu a mai avut şi şansa ca două dintre cele cinci întrebări la prima probă să fie alese din domeniul în care s-a specializat şi lucrează de mai mulţi ani de zile, cel al patrimoniului mobil.

Sursele din cadrul ANFP mai spun că la concurs ar fi intenţionat să se înscrie şi fostul director al DCPN Olt, Dorin Teodorescu, dar că dosarul i-ar fi fost respins din cauza vârstei, acesta urmând să atingă pragul vârstei de pensionare în 2016.

Postul de director executiv al DCPN Olt a rămas vacant în 2014 prin demisia fostului director Dorin Teodorescu, veteran în această funcţie. Teodorescu a fost detaşat în 2013 de Ministerul Culturii pe o funcţie similară la DCPN Cluj, apoi la DGPN Neamţ. Detaşarea acestuia a fost operată pentru ca postul din Olt să revină unui liberal, instituţia căzând, la negocierile din cadrul fostei USL, în tabăra PNL. Funcţia a fost ocupată cu delegaţie mai întâi, tranzitiv, de Gheorghe Iorga, inspector superior cu state vechi în instituţie şi care a ocupat în mai multe rânduri, pentru scurte perioade de timp, respectiva funcţie, apoi de liberalul Nicolae Drăghici, care, după ce Ministerul Culturii a revenit UDMR, a plecat din fruntea direcţiei. Nemulţumit că detaşările sale în interes de serviciu nu mai contenesc, Dorin Teodorescu a demisionat în 2014 din postul pe care era titular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here