PSD Olt, în căutarea candidatului pentru Primăria Slatina. Printre numele aflate „în cărţi”, Neacşu, Iordache, Moţ

PSD Olt se află în plin proces de identificare a celui mai bun candidat pentru funcţia de primar al Slatinei. Organizaţia a comandat un sondaj intern în acest sens, dar şi un studiu sociologic mai larg care cuprinde toate cele şase oraşe şi cele două municipii. Specialiştii vor măsura şansele nu doar ale eventualilor candidaţi ai PSD, ci şi pe cele ale potenţialilor candidaţi din partea celorlalte partide. Pentru funcţia de primar al Slatinei s-ar afla „în cărţi” cinci nume: deputatul Emil Moţ, managerul Spitalului Slatina, Andrei Iordache, acualul prefect al judeţului, Silviu Neacşu, şefa DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, şi actualul administrator al Slatinei, Cristian Cismaru.

PSD Olt sondează, aşadar, opinia publică în legătură atât cu persoane din rândul partidului, cât şi şansele unor persoane care ar putea candida din partea altor formaţiuni politice, dar şi oameni care nu fac parte din nici un partid, dar care ar putea avea sorţi de izbândă pentru funcţiile de primar de oraş. O discuţie în acest sens a avut loc joi în cadrul Biroului Permanent Judeţean, potrivit preşedintelui PSD Olt, Paul Stănescu.

„Am avut o discuţie în cadrul Biroului Permanent şi nu este un secret, pentru că eu nu am avut niciodată astfel de secrete. Vrem să facem un studiu sociologic să vedem profilul fiecărui candidat. Sunt şi nişte nume pe care nu vi le pot spune pentru că e un sondaj al partidului. În primul rând vrem să ştim cum ne situăm ca partid în judeţ. După aceea trebuie să testăm anumiţi membri de partid, chiar şi persoane care nu fac parte din partid, pentru că este important pentru noi să alegem cei mai buni candidaţi, candidaţi pe care îi vor cetăţenii judeţului nostru, nu pe cei pe care i-am vrea noi anume – este foarte important acest lucru. După aceea va urma mecanismul normal de campanie. Eu nu mă refer la nume numai din cadrul partidului. Am încercat să identificăm şi la celelalte partide anumiţi candidaţi, chiar dacă nu i-am nimerit noi foarte bine pe unii. Şi putem vorbi de opt, zece nume de la toate partidele importante. De asemenea, în studiu va apărea şi procentul fiecărui partid şi multe alte lucruri”, a declarat liderul PSD Olt.

La PSD sunt câte patru, cinci nume pe fiecare organizaţie, studiul făcându-se la nivelul celor şase oraşe ale judeţului şi în cele două municipii, Slatina şi Caracal, a mai precizat Paul Stănescu. Pentru Primăria Slatina în sondaj intră nu mai puţin de 10 nume de la principalele partide. Dintre acestea, cinci sunt de la PSD, potrivit unor surse politice. Acestea ar fi deputatul Emil Moţ, managerul Spitalului Slatina, Andrei Iordache, acualul prefect al judeţului, Silviu Neacşu, şefa DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, şi actualul administrator al Slatinei, Cristian Cismaru.

Numele persoanei pe mâna căreia social-democraţii vor merge pentru candidatura la funcţia de primar al Slatinei va fi anunţat oficial la momentul oportun. „Este o tehnică aici. După ce vom avea rezultatele studiului vom sta de vorbă cu cei care îl realizează şi vom alege cel mai bun moment pentru anunţarea candidatului”, a afirmat Paul Stănescu.

La nivelul PNL Olt se vehiculează, până acum, pe surse, numele secretarului general Ana Maria Ciauşu care ar ţinti funcţia de primar al Slatinei, iar din partea UNPR va încerca, pentru a doua oară, să ajungă în fotoliul de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ Emil Albotă, actualmente secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here