Personalul didactic auxiliar va beneficia, din nou, de gradaţia de merit. Câte dosare au fost depuse în Olt

După trei ani în care nu a mai avut acces la acordarea gradaţiilor de merit, personalul didactic auxiliar va beneficia din nou, din acest an, de acest drept. Anunţul a fost făcut, luni, de şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man.

Din numărul total al dosarelor depuse în acest an pentru acordarea gradaţiilor de merit la nivelul judeţului Olt, 54 aparţin persoanelor care fac parte din personalul didactic auxiliar, căruia i s-au deschis iarăşi uşile către acest drept. Măsura reprezintă o noutate pentru că vreme de trei ani această categorie de personal din învăţământ a fost văduvită de aceste gradaţii.

De trei ani cei din personalul didactic auxiliar din şcoli fuseseră exceptaţi de la acordarea gradaţiei de merit. De data aceasta, cu ajutorul sindicatelor ei au fost incluşi în evaluare şi aceştia şi-au depus dosarele. 54 de dosare au fost depuse de către aceste persoane”, a declarat şefa învăţământului preuniversitar din Olt.  

În total, pentru gradaţia de merit au fost depuse 250 de dosare. Documentaţiile au fost deja analizate de inspectorii şcolari şi membrii Consiliului Consultativ.

„În perioada 23 aprilie – 13 mai, dosarele vor fi verificate şi vor fi acordate punctajele de către comisia de evaluare. După aceea, în perioada 14 – 15 mai, lista cu punctajele acordate de comisia de evaluare va fi aprobată de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Pe 18 se vor afişa punctajele, urmând ca în perioada 19 – 20 mai să fie soluţionate eventualele contestaţii. Sperăm însă să nu avem asemenea contestaţii, pentru că noi considerăm că ne-am făcut datoria în mod corect, transparent şi conform metodologiei”, a declarat inspectorul general adjunct Liviu Culcescu.

Cuantumul gradaţiei de merit cuprinde 25% din salariul de încadrare al beneficiarului. Numărul gradaţiilor de merit acordate la nivelul judeţului corespunde procentului de 16% din numărul posturilor didactice şi ale personalului didactic ocupate. „Cum numărul acestora scade permanent, întotdeauna va fi din ce în ce mai mic şi numărul gradaţiilor”, a precizat Felicia Man. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here