FOTO Explozie la o locuinţă din Caracal. O femeie a suferit arsuri de gradul I şi II pe mâni şi faţă

O femeie în vârstă de 94 de ani a suferit arsuri de gradul I şi II pe mâini şi faţă după ce în casa în care locuieşte s-a produs, luni, o explozie puternică din cauza acumulării de gaze naturale. Explozia nu a fost urmată de un incendiu, dar suflul a distrus aproape în întregime locuinţa.

Explozia s-a produs, luni, în jurul prânzului, la o locuinţă de pe strada Oituz din cauza acumulării de gaze de la o butelie de aragaz uitată deschisă de proprietară. Explozia nu a fost urmată de incendiu, dar locuinţa a fost distrusă aproape în întregime de suflul acesteia. Mai grav este că femeia de 94 de ani care locuia în casă a fost la un pas de moarte. Scăpând cu viaţă, ea a suferit, totuşi, arsuri de gradul I şi II pe mâini şi faţă.
 

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Caracal cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. 
 
 
 
„În urma deflagrației, proprietara locuinței, în vârstă de 94 de ani, a suferit arsuri de gradul I și II pe față și mâini (circa 9 % din suprafața corporală) și a fost transportată Centrul de Primire Urgenţe Caracal. Locuința, compusă din trei camere de locuit și un hol, a fost distrusă în proporție de aproximativ 80 %”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.
 
 
 
În urma cercetării la fața locului s-a stabilit că explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze provenind de la o butelie uitată deschisă de proprietară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here