Prefectura Olt: Mihaela Stana a votat ilegal în Consiliul Local Slatina pentru reorganizarea personalului

Primarul interimar al Slatinei, Mihaela Stana, a votat ilegal în şedinţa extraordinară a consiliului local din 23 aprilie în favoarea proiectului de hotătâre referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului. Aşa a stabilit, joi, Prefectura Olt, care a restituit Consiliului Local Slatina hotărârea cu pricina. spre revocare, potrivit unor surse OLT-ALERT.

Prefectura Olt a restituit, joi, Consiliului Local Slatina hotărârea referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului, spre revocare. Actul normativ a fost, paradoxal, adoptat în şedinţa consiliului local din 23 aprilie, în contextul în care voturile „pro” nu au fost mai multe decât cele „contra”. Deşi preşedintele de şedinţă nu a anunţat, după exprimarea votului, dacă proiectul a fost aprobat sau respins, ideea acceptată tacit de toţi aleşii locali prezenţi la şedinţă era că proiectul de hotărâre cu pricina nu trecuse, consilierii liberali având de partea lor atât voturile aleşilor UNPR, cât şi sprijinul unui consilier PSD, Ion Vătrai. Totuşi, după încheierea şedinţei, viceprimarul Cristian Bircea a anunţat că, de fapt, proiectul a trecut, susţinând că pentru adoptarea acestuia „a votat şi Mihaela Stana”, viceprimăriţa care a preluat atribuţiile de primar după ce primarul în funcţie Minel Prina a fost suspendat de prefectură în urma arestării sale la domiciliu într-un dosar penal. Mihaela Stana ar fi votat în temeiul funcţiei de viceprimar (care are drept de vot), deşi ea a preluat atribuţiile de primar, acesta neavând drept de vot în consiliul local. Este chiar motivul care a stat la baza deciziei luate, joi, de Prefectura Olt, care invocă mai multe prevederi din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală. 

Dacă Hotărârea 131/24.04.2015 privind reorganizarea aparatului de specialitatea al primarului, organigrama, numărul de personal, ştatul de funcţii şi ponderea funcţiilor publice pentru 2015, restituită de prefectură, va fi revocată, va devini inutilă şi Hotătârea privind Planul de ocupare a funcţiilor publice, adoptată de aleşi în şedinţa din 6 mai, după ce ea fusese respinsă în plenul din 23 aprilie. Ca să poată fi pus din nou pe ordinea de zi a plenului, proiectul a fost modificat, adăugându-i-se un punct.
 

Proiectele de hotărâre privind reorganizarea personalului din primărie au fost iniţiate de Minel Prina înainte de a fi plasat în arest la domiciliu pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul în care ex- ministrul Finanţelor Darius Vâlcov, fost senator şi primar al Slatinei, este acuzat pentru o şpagă de două milioane de euro. Cele mai multe modificări vizează organigrama Poliţiei Locale, nu mai puţin de 10 poliţişti care patrulează pe străzi urmând să plece acasă. Paradoxal, în timp ce numărul, şi aşa mic, al poliţiştilor care veghează la ordinea şi siguranţa publică pe stradă va fi redus, numărul funcţiilor de conducere va creşte. Acest lucru va duce la lipsa oricărei patrule pedestre pe străzile Slatinei, zone sensibile precum pieţele agroalimentare sau cele în care funcţionează unităţi şcolare nemaiputând fi supravegheate, ca şi cartierele preurbane ale municipiului, potrivit şefului Poliţiei Locale, Adrian Pop.

Surse din cadrul primărie au declarat că ţinta reală a primarului suspendat ar fi, de fapt, chiar şeful Poliţiei Locale, pe care edilul nu îl înghite de mai multă vreme şi împotriva căruia acţionează prin persoane influente în primărie. „Dacă rezultatele activităţii Poliţiei Locale ies prost, înseamnă că şeful e de vină. La asta se reduce toată mascarada primarului cu Poliţia Locală”, a declarat una dintre sursele citate.
 
Dacă primăria şi legislativul local vor refuza să revoce actul normativ restituit joi, prefectura va acţiona în instanţa de contencios-administrativ autorităţile municipiului, susţin surse din cadrul instituţiei care reprezintă guvernul în judeţ. Pe de altă parte, şi poliţiştii locali, asupra cărora planează pericolul concedierii, spun că, în condiţiile în care hotărârea nu va fi revocată, vor acţiona şi ei primăria şi consiliul local în instanţă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here