Primarul interimar al Slatinei, Mihaela Stana, a votat ilegal în şedinţa extraordinară a consiliului local din 23 aprilie în favoarea proiectului de hotătâre referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului. Aşa a stabilit, joi, Prefectura Olt, care a restituit Consiliului Local Slatina hotărârea cu pricina. spre revocare, potrivit unor surse OLT-ALERT.
Prefectura Olt a restituit, joi, Consiliului Local Slatina hotărârea referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului, spre revocare. Actul normativ a fost, paradoxal, adoptat în şedinţa consiliului local din 23 aprilie, în contextul în care voturile „pro” nu au fost mai multe decât cele „contra”. Deşi preşedintele de şedinţă nu a anunţat, după exprimarea votului, dacă proiectul a fost aprobat sau respins, ideea acceptată tacit de toţi aleşii locali prezenţi la şedinţă era că proiectul de hotărâre cu pricina nu trecuse, consilierii liberali având de partea lor atât voturile aleşilor UNPR, cât şi sprijinul unui consilier PSD, Ion Vătrai. Totuşi, după încheierea şedinţei, viceprimarul Cristian Bircea a anunţat că, de fapt, proiectul a trecut, susţinând că pentru adoptarea acestuia „a votat şi Mihaela Stana”, viceprimăriţa care a preluat atribuţiile de primar după ce primarul în funcţie Minel Prina a fost suspendat de prefectură în urma arestării sale la domiciliu într-un dosar penal. Mihaela Stana ar fi votat în temeiul funcţiei de viceprimar (care are drept de vot), deşi ea a preluat atribuţiile de primar, acesta neavând drept de vot în consiliul local. Este chiar motivul care a stat la baza deciziei luate, joi, de Prefectura Olt, care invocă mai multe prevederi din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală.
Proiectele de hotărâre privind reorganizarea personalului din primărie au fost iniţiate de Minel Prina înainte de a fi plasat în arest la domiciliu pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul în care ex- ministrul Finanţelor Darius Vâlcov, fost senator şi primar al Slatinei, este acuzat pentru o şpagă de două milioane de euro. Cele mai multe modificări vizează organigrama Poliţiei Locale, nu mai puţin de 10 poliţişti care patrulează pe străzi urmând să plece acasă. Paradoxal, în timp ce numărul, şi aşa mic, al poliţiştilor care veghează la ordinea şi siguranţa publică pe stradă va fi redus, numărul funcţiilor de conducere va creşte. Acest lucru va duce la lipsa oricărei patrule pedestre pe străzile Slatinei, zone sensibile precum pieţele agroalimentare sau cele în care funcţionează unităţi şcolare nemaiputând fi supravegheate, ca şi cartierele preurbane ale municipiului, potrivit şefului Poliţiei Locale, Adrian Pop.