Controale ITM în construcţii: În Olt, amenzi de zeci de mii de lei în numai două zile

Inspectorii de muncă din Olt au participat, de curând, la o campanie naţională de verificări a Inspecţiei Muncii la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. În doar două zile, inspectorii olteni au aplicat amenzi de zeci de mii de lei.

Campania s-a derulat în 28 şi 29 aprilie, având ca scop verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările cu risc de cădere de la înălţime. De asemenea, inspectorii de muncă au urmărit identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată.

„Au fost verificaţi 11 agenţi economicii la care s-au identificat 17 deficiente pentru care s-au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale din care 3 amenzi cu o valoare totală de 25.000 lei. Deficienţele cele mai frecvente au fost utilizarea schelelor de faţadă fără sisteme de protecţie colectivă (platforme, scări de urcare, podini cu trapă, plase de protecţie), lipsa instructajului de protecţie a muncii pentru lucrul la înălţime, lipsa evaluării riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor şi nepurtarea echipamentului individual de protecţie adecvat executarii lucrărilor la înălţime”, a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Cristian Ungureanu.

Un angajator folosea la muncă o persoană pentru care nu încheiase contract individual de muncă, acesta fiind sancţionat cu amendă în sumă de 10.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here