Deputatul de Olt Dumitru Niculescu cere desfiinţarea timbrului fiscal, „devenit o chestiune anacronică”

Deputatul de Olt Dumitru Niculescu a solicitat, recent, în plenul camerei inferioare a parlamentului desfiinţarea timbrului fiscal, care a ajuns, în opinia demnitarului, „o chestiune anacronică”. Parlamentarul afirmă că, deşi legislaţia spune că trebuie să existe şi să fie utilizat în continuare, timbrul fiscal nu mai este tipărit de Imprimeria Naţională.

Dumitru Niculescu susţine că, pe de o parte, legislaţia românească prevede utilizarea timbrului fiscal, Imprimeria Naţională nu îl mai tipăreşte. Deputatul de Olt afirmă că instituţia care confirmă acest lucru ar fi chiar Poşta Română. 

„Vreau să vă supun atenţiei o situaţie care s-a acutizat la nivel naţional, care pune pe drumuri sute de mii de oameni şi care trebuie reglementată urgent. Este vorba despre timbrul fiscal. Vă dau exemplul cazierului judiciar, unde fiecare cetăţean din ţara asta, pentru a intra în posesia cazierului judiciar necesar pentru completarea unui dosar de adopţie, să spunem, are nevoie de un timbru fiscal în valoare de doi lei. Numai că acestea sunt de negăsit la Poşta Română, pentru că, spun reprezentanţii ei, Imprimeria Română nu le mai produce. De la Poştă cetăţeanului i se recomandă să sune la secţia de poliţie de care aparţine şi să i se comunice o soluţie. Omul sună şi primeşte răspunsul: «Imprimeria Naţională nu le mai produce. Sunaţi la ei şi reclamaţi asta. Noi nu vă putem ajuta»”, a susţinut, în plenul Camerei Deputaţilor, Dumitru Niculescu.

Deputatul de Olt mai spune că, dacă timbrul fiscal ar fi desfiinţat, s-ar economisi timp şi bani în administraţie.

„De ani de zile susţin că timbrul fiscal a devenit o chestiune anacronică şi că ar trebui desfiinţat. Sunt convins că sumele colectate prin el nu acoperă nici serviciile timbrate, nici costurile de producţie şi de distribuţie ale timbrelor. Dacă s-ar desfiinţa, s-ar economisi o grămadă de timp şi bani în administraţie”, a mai spus Dumitru Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here