Decizie: Fiul procurorului Ştefan Noajă rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, Vasile Pădureţu rămân în arest preventiv, au decis, luni, magistraţii Curţii de Apel Craiova, care au respins contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva deciziei Tribunalului Olt.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, luni, contestaţiile formulate de Bogdan Noajă, fiul 

procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, şi Vasile Pădureţu, acuzaţi de trafic de droguri, împotriva deciziei de arestare preventivă pentru 30 de zile pronunţată săptămâna trecută de Tribunalul Olt. Decizia magistraţilor craioveni este definitivă. 

Bogdan Noajă (19 ani) şi Vasile Pădureţu (22 ani), au fost arestaţi preventiv în data de 6 mai după ce, cu o zi înainte, ei fuseseră reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic ilicit de droguri de risc. Cei doi au fost ridicaţi în cadrul unui flagrant în timp ce ridicau de la un oficiu poştal din oraşul Piatra Olt două colete care conţineau droguri. 

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege. În cadrul grupului a fost cooptat şi suspectul Vasile Pădureţu.

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite cu precădere în zona Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina.

Sub urmărire penală au fost puse alte două persoane în acest caz. „Faţă de patru dintre membrii grupării a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc, şi efectuarea fără drept şi cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii, sau a căror comercializare este permisă de lege”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here