Pretenţii liberale în Olt. Moisescu vrea prefect, Ana-Maria Ciauşu, primar de Slatina, iar Măceşanu, şef la CAO

Scandalul iscat de stenogramele ce conţin discuţii ale liderilor liberali, potrivit cărora vechiul PNL a fuzionat cu fostul PDL doar pentru alegeri, iar acum liberalii vor să îi elimine pe cei din PDL de la șefia filialelor, dar și să le ia funcțiile deţinute la nivel central, reprezintă o realitate care se manifestă, la diverse niveluri, în aproape tot teritoriul. Oltul nu face excepţie.

Deşi aparent se transmit mesaje că rotiţele colaborării dintre foştii democrat-liberali şi vechii liberali ar merge ca unse, în realitate nu este deloc aşa. Liberalii olteni au tranşat problema mai multor funcţii în sânul vechiului PNL imediat după ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale. Discuţiile au fost precipitate inclusiv de co-preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu.

Potrivit unor surse din tabăra liberală, liderul PNL Scorniceşti, Ion Moisescu, s-ar vrea prefect de Olt, funcţie la care se gândeşte şi Dan Stana, liberal de la Piatra Olt.

Secretarul general al organizaţiei judeţene, Ana-Maria Ciauşu, chiar dacă nu a luat o decizie în acest sens, aşa cum a declarat recent, şi-a exprimat public deschiderea către provocarea de a candida la funcţia de primar al municipiului Slatina. În afara copreşedintelui PNL Slatina Sorin Brătoi şi a lui Marian Căruntu (aripa PDL), care vor intra într-o competiţie internă pentru desemnarea candidatului cu cele mai bune şanse în cursa pentru Primăria Slatina, candidatura ar mai fi vânată şi de copreşedintele TNL Olt, Mihai Cîrloganu.

Un alt liberal, Alexandru Măceşanu, cu cerneala încă proaspătă pe adeziunea la PNL, ar vrea postul de director al Companiei de Apă Olt (CAO), post râvnit de mai multe persoane din vechea tabără liberală. 

În fine, sursele citate mai spun că Gigel Ştirbu s-a angajat încă de anul trecut într-o luptă ascunsă şi susţinută pentru ciolanul de viitor preşedinte al PNL Olt, funcţie ce va rămâne de-sine-stătătoare după ce, în 2017, o dată cu finalizarea fuziunii dintre democrat-liberali şi liberali, va dispărea paritatea care guvernează acum modul de conducere în cadrului noului PNL. Lupta lui Ştirbu constă, de fapt, într-o campanie de discreditare la adresa potenţialilor competitori purtată pe lângă liderii de la centru ai partidului.

Site-ul stiripesurse.ro a făcut publice discuţiile unor lideri ai vechiului PNL dintr-o şedinţă care a avut loc la Bistriţa. Teodor Atanasiu, senator şi vicepreşedinte al vechiului PNL, le-a spus celor prezenţi la această întâlnire că vechiul PNL nu mai are nevoie de fuziunea cu PDL şi că e absolut sigur că democrat-liberalii nu o să mai dea prim-ministrul României. La întâlnirea de la Bistriţa ar fi fost prezentă şi Alina Gorghiu, co-preşedinte al noului PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here