Ministrul Apărării Naţionale a verificat, marţi, stadiul lucrărilor la baza NATO de la Deveselu

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a aflat, marţi, în judeţul Olt pentru a verifica stadiul lucrărilor aflate în derulare la baza militară NATO de la Deveselu. Ministrul a purtat discuţii cu autorităţile locale şi a vizitat şi câteva obiective civile finanţate din fonduri americane.

Mircea Duşa a verificat stadiul lucrărilor derulate de partea română în baza NATO de la Deveselu, declarând că aceastea sunt în grafic, şi a vizitat şcoala din localitate, reabilitată cu fonduri americane, dar şi grădiniţa construită, de asemenea, cu fonduri SUA. Ulterior, înaltul oficial a purtat discuţii cu primarul comunei, Ion Aliman.
 
„Derulăm mai multe proiecte de modernizare a unor baze aparţinând Ministerului Apărării Naţionale. Unul dintre proiectele mari este cel de la Deveselu, proiect care urmează să se finalizeze în lunile următoare, iar Baza Antirachetă să devină operaţională. Azi am verificat stadiul lucrărilor pe partea care intră în responsabilitatea Ministerului Apărării Naţionale. Lucrările sunt în grafic, sunt lucrări care se referă, în primul rând, la reamenajarea şi modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comandă-control, reţele de apă, canalizare şi termoficare, dar şi alte lucrări de amenajare”, a declarat ministrul Duşa.
Ministerul Apărării Naţionale a alocat, din bugetul propriu, 47 de milioane de lei pentru lucrările care revin României în proiectul militar de la Deveselu, până în prezent fiind cheltuiţi circa 30 de milioane de lei. Investiţiile de ordin militar au dezvoltat un impact şi asupra comunităţii civile, guvernul SUA alocând bani pentru reabilitarea unei şcoli şi pentru construirea unei grădiniţe. Au fost realizate, de asemenea, investiţii de alimentare cu apă şi de canalizare, dar şi de asfaltare a drumurilor comunale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here