Tomograful cu care va fi dotat ambulatoriul din Corabia nu are loc pe uşă după ce clădirea a fost reabilitată

După ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a cheltuit, în perioada 2013 – 2014, câteva milioane de lei pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Orăşenesc Corabia, autorităţile locale vor trebui să strice acum, pe ici, pe colo, ceea ce s-a realizat cu bani grei. Şi asta pentru că în proiectul iniţial nu a fost prevăzut faptul că tomograful cu care urmează să fie dotat spitalul nu are loc pe uşă, prea mică faţă de dimensiunile aparatului.

Lucrările pentru reabilitarea imobilului în care funcţionează ambulatoriul de specialitate al Spitalului Corabia au fost începute în 2013 şi finalizate anul trecut, fiind cheltuită o sumă importantă din contractul de finanţare semnat de autorităţile locale cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care a avut o valoare totală de peste 5,6 milioane de lei. Din aceşti bani au fost achiziţionată şi aparatură medicală pentru mai multe cabinete medicale. La spital urma să ajungă şi un computer tomograf, dar specialiştii şi-au dat seama că aparatul nu are pe unde să fie introdus în imobil, pentru simplul fapt că dimensiunea lui este mai mare decât uşile de acces în clădire. Astfel că tocul uneia dintre uşi va trebui îndepărtat pentru ca tomograful să intre înăuntru.

Contactat, managerul spitalului, Crsistian Florentin Filip, a confirmat în parte informaţia. „Uşile trebuie să fie de anumite dimensiuni că ăla e mai mare, e un aparat mai lat şi trebuie dat tocul uşii, din câte am înţeles, la o parte ca să poată intra aparatul şi după aia trebuie pus la loc”, a declarat şeful spitalului.

Modificări trebuie operate şi în interiorul imobilului pentru instalarea voluminosului aparat, inclusiv spargerea unor pereţi şi adăugarea altora.

„Ca sa instalezi un tomograf sunt nişte condiţii speciale care trebuie îndeplinite, condiţii care au fost solicitate de cei care se ocupă cu autorizările de funcţionare. Nu este ceva greu de făcut. Eu am înţeles de la consiliul local că s-a făcut o hârtie, un proiect pe baza căruia vor fi făcute toate modificările. Deci trebuie câteva uşi speciale, un geam special, mai trebuie făcut un perete într-o încăpere pentru că e prea mare şi trebuie spartă partea de pacient de partea de medic. Apar nişte modificări dar nu se sparg pereţi. Eventual va fi spart un perete ca să se facă un geam. Pentru că, şi iarăşi vă spun din ce mi s-a spus şi mie, apar nişte caracteristici speciale în funcţie de fiecare tomograf în parte. După ce se hotăreşte ce cumpărăm, cum cumpărăm, cum arată el, ce dimensiuni are, atunci mai retuşezi, dacă e bine spus, şi camerele, pentru că e vorba de mai multe încăperi”, a mai precizat managerul unităţii sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here