Mihaela Stana, desemnată pentru a doua oară primar al Slatinei. Bircea: Nu mă votaţi că stricaţi orzul pe gâşte

Viceprimăriţa Mihaela Stana a fost din nou desemnată, marţi, să preia atribuţiile de primar al Slatinei după ce mai întâi consilierii locali au dres busuiocul, revocând hotărârea prin care Stana mai fusese mandatată pentru funcţia de primar, dar cu încălcarea legii. Înainte de exprimarea votului secret, viceprimarul Cristian Bircea i-a rugat în mod deosebit pe aleşii opoziţiei să nu cumva să îl voteze, pentru că ar „strica orzul pe gâşte”, făcând aluzie la faptul că „în cărţile” majorităţii se afla Mihaela Stana.

Mihaela Stana a fost desemnată, din nou, să exercite atribuţiile conferite de lege primarului cu 16 voturi „pentru”, în defavoarea colegului său, viceprimarul Cristian Bircea, care nu a atras nici un vot. De altfel, înainte de a începe procedura votului secret, Bircea i-a rugat pe consilierii opoziţiei să nu cumva să îl voteze, pentru că „nu voi să particip”. „Să nu mă votaţi că stricaţi orzul pe gâşte”, li s-a adresat Cristian Bircea aleşilor care reprezintă în legislativul local opoziţia, făcând aluzie că „în cărţile” majorităţii se afla, oricum, Mihaela Stana. Şi a fost ascultat. În urnă au fost introduse 19 voturi, dar trei au fost declarate nule.

Înainte de aprobarea acestui proiect de hotărâre, aleşii locali au dres busuiocul revocând hotărârea prin care Mihaela Stana mai fusese mandatată, în 2 aprilie, să preia aceleaşi atribuţii, cu un număr de voturi mai mic decât cel prevăzut de lege. Mai exact, desemnarea Mihaelei Stana a fost atunci adoptată cu majoritatea voturilor exprimate de aleşii prezenţi la şedinţă, şi nu cu majoritatea voturilor secrete ale consilierilor în funcţie, aşa cum cere Legea 215/2001 privind administraţia publică locală. Eroarea a scăpat nu doar consilierilor, dar şi secretarului primăriei, care a dat drumul hotărârii către prefectură pentru obţinerea vizei de legalitate. Juriştii prefecturii sunt cei care au sesizat nelegalitatea votului.

Mihaela Stana a fost desemnată să exercite atribuţiile conferite de lege primarului după ce Prefectura Olt l-a suspendat din funcţie pe primarul ales al Slatinei, Minel Prina, arestat la domiciliu pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este urmărit penal, în stare de arest preventiv, pentru o şpagă de două milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here