POLITICĂ / Paul Stănescu nu vrea liste comune PSD – UNPR la alegerile locale din 2016

Proaspăt demisionar din funcţiile pe care le deţinea în PSD, Paul Stănescu a declarat, joi, după ce a anunţat că renunţă la şefia PSD Olt şi calitatea de vicepreşedinte al partidului, că el nu doreşte liste comune PSD – UNPR la alegerile locale din 2016.

Stănescu şi-a motivat declaraţia prin faptul că, mergând separat în alegeri, cele două formaţiuni politice ar aduna mai multe voturi decât ar câştiga mergând pe liste comune.

„Eu nu sunt de acord ca, la alegerile locale, să mergem împreună cu UNPR-ul pentru că sociologia spune că, în momentul în care mergi separat, ai mai multe voturi. Este un argument logic, din acest punct de vedere. Sunt multe inadvertenţe şi este posibil ca, în anumite localităţi, să fim doar pe hârtie împreună, iar fizic să nu fim împreună şi să pierdem alegeri. Nu este în regulă aşa ceva”, a declarat Paul Stănescu, citat de gazetanoua.ro.

Dacă la alegerile locale ar trebui să participe separat, la cele parlamentare s-ar impune, totuşi, comuniunea pe liste PSD-UNPR. „UNPR a fost lângă noi şi suntem la guvernare şi datorită lor şi eu cred că, la alegerile parlamentare, indiferent de scorul pe care îl vor avea la locale, trebuie să găsim o soluţie şi să le dăm 10% din locurile eligibile. Calculul este simplu: PSD va lua în jur de 150 de parlamentari, după cum a fost media din ultimii an, iar UNPR va lua un număr de parlamentari care pot să facă lucruri în Parlament. Eu cred că am o abordare principială, fără a vorbi de persoane. Sunt argumente logice”, a mai declarat Paul Stănescu.

UNPR și PSD au convenit ca UNPR să obțină 10% din locurile eligibile atât pentru funcțiile de primar, cât și pentru cele de consilier județean sau consilier local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here