Comentariile OLT-ALERT / Ana Anghel a fost muşcată de fund de un liberal. Află aici cine a fost „câinele”

Ana Anghel, o veterană a politicii locale de dreapta, membră a marelui PNL, aripa PDL, şi-a atras antipatia colegului său Sorin Brătoi, liberal din aripa PNL, supărat nevoie mare că femeia cu state vechi în politică îşi permite să voteze în Consiliul Local Slatina nu doar în consensul grupului liberal, ci şi în spiritul interesului public.

Este vorba de două voturi ale Anei Anghel, unul pentru desemnarea viceprimăriţei Mihaela Stana să preia responsabilităţile de primar interimar al Slatinei, după ce primarul ales Minel Prina a fost suspendat din funcţie, fiind arestat la domiciliu într-un dosar penal, celălalt pentru acordul legislativului local privind plata unei creanţe pe care administraţia publică locală o are către o firmă privată. Să spunem că, în primul caz, nici Brătoi, şi el consilier local, nu a votat împotrivă, ci şi-a anulat votul – un gest nici alb, nici negru, ci inutil.

În cel de-al doilea caz, era vorba de o creanţă hotărâtă, definitiv şi irevocabil, de instanţa de judecată, suma de bani necesară stingerii ei către firma care a câştigat procesul împotriva primăriei fiind alocată de la bugetul de stat. Dincolo de faptul că paguba financiară acoperită acum din bani publici este opera fostului primar al Slatinei Darius Vâlcov, în prezent judecat în stare de arest preventiv pentru fapte de corupţie (ceea este o cu totul altă discuţie), votul cu pricina a avut nu miza unei opoziţii, ci doar valoarea unei formalităţi. Pe de altă parte, spre deosebire de mulţi dintre figuranţii legislativului local, Ana Anghel are curajul, atunci când situaţia o impune, de a vota în favoarea interesului public, lăsând la o parte nu interesul de partid (care totdeauna trebuie să consune, totuşi, cu cel public), ci exhibiţia unei opoziţii seci de care unii fac exces.

Prin urmare, „jihadul” pornit de Sorin Brătoi împotriva Anei Anghel, care, în opinia primului, potrivit presei locale, ar trebui să rămână fără sprijin politic, nu este decât ceea ce în DEX este definit ca „a muşca pe cineva de cur”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here