Şcoala Gimnazială Bălteni şi Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, locul I la „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Echipele Școlii Gimnaziale „Ion I. Graure” Bălteni și Colegiului Tehnic „Alexe Marin” au reușit să câștige locul I la etapa interjudeţeană a Concursului de protecţie civilă pentru elevi  ,,Cu viaţa mea apăr viaţa”, desfăşurată, miercuri, la Slatina, astfel că cele două instituţii de învăţământ vor reprezenta județul Olt la faza națională.

În competiţia de la Slatina, organizată de ISU şi IŞJ Olt, s-au mai aflat, la secţiunea Gimnaziu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”- Giurgiu (locul 2), Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” – Teleorman (locul 3), iar la secţiunea Liceu, Liceul Teoretic Zimnicea – Teleorman (locul 2) şi Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” – Giurgiu (locul 3).
 
Concursul a avut o probă teoretică, rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări pentru verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice, şi două probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 metri, şi deplasarea cu masca pe figură, într-un raion cu obstacole contaminat.
 
„Concursul se înscrie în programul educaţional pentru elevi prin care se urmăreşte conştientizarea factorilor de risc care pot genera situaţii de urgenţă, implicarea individuală sau în echipă în acţiuni de prevenire, precum şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.
 
Etapa naţională a concursului va fi organizată de ISU Argeş şi Inspectoratul Şcolar Argeş, cel mai probabil în luna septembrie, sub forma unei tabere pe parcursul unei săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here