Ambasadorul Suediei la Bucureşti, în vizită la Slatina cu o delegaţie de alţi oficiali suedezi

Prefectul județului Olt, Silviu Neacșu, a primit, joi, vizita unei delegații din Suedia condusă de ambasadorul Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny. Tema discuţiilor a reprezentat-o, printre alete, situaţia actuală a romilor.

Din delegaţie au mai făcut parte Åsa Regnér, ministrul pentru Copii, Persoane Vârstnice și Egalitatea de Gen, Joanna Abrahamsson, ofițer presă, Martin Valfridsson, coordonator național pentru cetățenii UE vulnerabili, Rickard Klerfors, reprezentant al Asociației „Heart to Heart” (Suedia) şi Daniela Moroșanu, Secretar General adjunct Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. 

Discuțiile au avut în vedere provocările cu care se confruntă comunitatea de romi și munca inițiată de organizația suedeză Heart to Heart în vederea îmbunătățirii situației locuitorilor din punct de vedere al sănătății, educației și al locurilor de muncă. 

Ministrul suedez Åsa Regnér se află în România pentru semnarea, în cursul zilei de mâine, a unei declarații comune cu doamna Ministru Rovana Plumb privind schimbul de expertiză în domeniul asistenței sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here