Termenul de depunere a cererilor de plată pe suprafaţă la APIA, prelungit cu 25 de zile

Termenul limită de depunere a cererilor de plată pe suprafaţă, pe anul în curs, de către fermieri la centrele Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), respectiv 15 iunie, a fost prelungit cu 25 de zile, a anunţat conducerea APIA Olt. Judeţul Olt continuă să ocupe primul loc pe ţară la acest capitol.
 
Pentru că în ţară există şi judeţe cu un număr mai mic de cereri pentru plata pe suprafaţă depuse până la această oră, termenul limită de depunere a solicitărilor pe anul în curs, a fost prelungit cu 25 de zile calendaristice. „Termenul a fost prelungit începând cu data de 16 iunie, deci înseamnă că răgazul acordat fermierilor expiră pe data de 10 iulie”, a precizat directorul APIA Olt, Marinel Oaşă. 
 
Oltul continuă să oupe primul loc pe ţară atât în ceea ce priveşte numărul de cereri depuse, cât şi suprafaţa de terenuri pentru care s-au solicitări. Astfel, până joi, 4 iunie, la centrele APIA Olt au fost depuse 26.800 de solicitări, ceea ce înseamnă aproape 70% din numărul total al fermierilor. Cele 26.800 de cereri au fost depuse pentru o suprafaţă agricolă de 123.000 de hectare, ceea ce reprezintă 37% din suprafaţa totală a judeţului pentru care se primesc subvenţii agricole. „Până la 15 iunie cred că vom depăşi procentul de 90%, atât la cereri depuse, cât şi la suprafaţa pentru care se solicită plăţi”, a mai spus directorul APIA Olt.
 
Cifrele înregistrate la APIA Olt sunt mai mult decât mulţumitoare pentru conducerea instituţiei, pentru că media pe ţară raportată la 3 iunie indica 49,65% la cereri depuse şi 26,89% la suprafaţa pentru care s-au solicitat plăţi, Nivelul bun al statisticii înregistrate în Olt este rezultatul unei bune organizări.
 
„Noi am lăsat pe plan secund şedinţele oficiale şi am bătut foarte des terenul. Am discutat cu primarii, secretarii şi agenţii agricoli din fiecare localitate, am informat fermierii şi am afişat la sediile primăriilor liste cu fermieri şi cu termene până la care aceştia să depună cererile. De asemenea, am furnizat în fiecare localitate informaţii legate de documentele pe care trebuie să le cuprindă un dosar. Toate acestea ţin de o bună organizare fără de care lucrurile nu pot să funcţioneze bine”, a concluzionat Marinel Oaşă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here