PSD Olt: Victor Ponta trebuie să-şi continue mandatul de premier cu care a fost învestit de cetăţeni în 2012

Victor Ponta trebuie să-şi continue mandatul de premier cu care a fost învestit de cetăţeni la alegerile din anul 2012, se arată într-un comunicat remis presei de către PSD Olt.

„Într-un stat democratic, nimeni nu poate schimba voinţa populaţiei doar pentru a prelua puterea cu orice preţ pentru că acea putere nu mai este legitimă. Considerăm că ceea ce s-a întâmplat vineri, când opoziţia a depus o moţiune de cenzură, nu este o simplă coincidenţă şi a avut loc o imixtiune a justiţiei în politic, o adevărată lovitură de stat. Politica se face în Parlament pentru că el reprezintă voinţa poporului şi nimeni nu are dreptul să fure voinţa cetăţenilor, făcând şi desfăcând guverne, după bunul plac. Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Olt va fi în continuare alături de Prim-ministrul şi Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, şi îl va susţine în proiectul «România Puternică» până la capăt”, susţin liderii PDL Olt.

Premierul Victor Ponta a fost audiat, vineri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, însoţit de un avocat, în calitate de suspect în dosarul lui Dan Şova. Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, potrivit DNA.

Tot vineri, după ce s-a aflat de audierea de la DNA, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public lui Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de premier al României.

Solicitării preşedintelui Ponta a răspuns că el nu poate fi demis decât de Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here