Trofeul Festivalului Național al Copiilor „Căluşul Românesc”, 2015, a ajuns la călușarii de la Ghimpețeni

Trofeul celei de a XVII-a ediţii a Festivalului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”, desfăşurat în perioada 3 – 5 iunie, la Slatina, a fost câştigat de căluşarii ansamblului „GAL Vedea-Găvanu-Burdea”, format din membrii mai multor localități, cu sediul în comuna Ghimpeţeni.

Ploaie de premii și diplome acordate, vineri, în cadrul Galei Laureaților, de organizatorii festivalului, însă trofeul concursului a ajuns la călușarii ansamblului „GAL Vedea-Găvanu-Burdea”, format de cei mai buni jucători de căluși din cele șapte localități care compun organizația cu sediul în comuna Ghimpeţeni.

Festivalului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc” este organizat, an de an, de Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Olt şi cu Primăria Slatina. La ediția de anul acesta au participat aproape 1.800 de copii din toată țara și din Republica Moldova.

Formaţiile de căluşari şi de dansatori şi ansamblurile sosite la Slatina au deschis festivalul miercuri dimineaţă, cu demonstraţii şi programe artistice de interpretare în faţa unor instituţii organizatoare, precum Primăria Slatina, Consiliul Judeţean Olt şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Şirul manifestărilor a continuat cu o paradă a portului popular pe străzile municipiului, sutele de artişti urmând un traseu care a cuprins străzile Tunari şi bulevardul AI Cuza, până pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, unde au avut loc spectacole. În paralel cu acestea, căluşarii au oferit publicului slătinean demonstraţii de joc şi la Fântâna Speranţei. Festivalul a continuat joi cu noi demonstraţii în zonele Zahana şi Steaua şi cu spectacole-concurs pe Esplanadă, iar vineri a  fost organizată Gala Laureaţilor, urmată de un nou spectacol oferit publicului slătinean de premiații concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here