Aproape 800 de olteni au solicitat un alt card de sănătate după ce au primit originalul. Află motivul

La nivelul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt au fost înregistrate, până în prezent, 780 de solicitări de eliberare a cardului duplicat, după ce oamenii au primit varianta originală a documentului electronic.

Din cele 780 de solicitanți, 757 de oameni au cerut duplicate ca urmare a pierderii, furtului, deteriorării cardului sau ca urmare a modificării datelor personale de pe card. Alți 23 de solicitanți au reclamat anumite defecţiuni tehnice ale documentului electronic.

Pentru eliberarea cardului duplicat în urma pierderii, furtului, deteriorării sau modificării datelor personale, solicitanții vor depune o cerere de eliberare a cardului duplicat însoţită de o copie după actul de identitate şi de dovada plăţii pentru producţia şi distribuţia cardului duplicate. Operatorul CAS va verifica, apoi, calitatea de asigurat a solicitantului, după care îi va elibera acestuia o adeverinţă de înlocuire a cardului naţional de asigurări sociale de sănătate până la eliberarea cardului duplicat, care va fi primit de către asigurat prin poştă. Plata se va efectua la sediul Casei de Asigurări de Sănătate, iar suma pe care trebuie să o achite asiguratul este de 15,50 lei.

În cazul unor defecţiuni tehnice procedura este aceeași, cu diferența că specialiștii CAS vor verifica veridicitatea defecțiunilor reclamate și că, în acest caz, costurile eliberării cardulului duplicat nu vor fi suportate de asigurat.

Pentru eliberarea adeverinţei de asigurat în cazul persoanelor care refuză, din motive religioase sau de conştiinţă, cardul naţional, cei în cauză trebuie, de asemenea, să depună o cerere însoţită de copia după actul de identitate. Solicitantul trebuie să predea cardul primit pe care îl refuză, după care îi va fi eliberată adeverinţa de asigurat cu valabilitate de trei luni.

Responsabilii CAS Olt precizează că orice card arhivat se poate elibera oricând persoanelor care iniţial au refuzat primirea acestui document electronic, în baza unei cereri scrise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here