OMV Petrom, amendată cu 25.000 de lei de Garda de Mediu Olt pentru o poluare ţinută secret

OMV Petrom a fost amendată cu zeci de mii de lei de Garda de Mediu Olt pentru că nu a informat autorităţile în legătură cu o poluare accidentală produsă pe raza localităţii Bărăşti. Societatea a primit şi un avertisment din partea comisarilor de mediu.
 
Pentru că nu a informat autorităţile competente în legătură cu o poluare accidentală produsă nu cu mult timp în urmă pe raza localităţii Bărăşti, OMV Petrom a primit o amendă în valoare de 25.000 de lei din partea Gărzii de Mediu Olt. „S-a aplicat o amendă de 25.000 lei pentru nerespectarea obligaţiei de a informa autoritaţile competente în caz de eliminări accidentale de poluanţi în mediu, în sensul ca nu a anotificat la APM şi GNM Olt incidentele produse la sondele de pe raza localităţii Bărăşti”, informează, printr-un comunicat de presă, oficialii Gărzii de Mediu Olt.
 
Comisarii de mediu i-au aplicat grupului petrolier şi un avertisment „pentru nerespectarea obligaţiei de a realiza în totalitate şi la termen măsurile dispuse anterior privind adoptarea unor măsuri de limitare a deversărilor accidentale de tiţei la sondele de extracţie tiţei de pe raza localităţii Bărăşti”.
 
În perioada aprilie – mai, comisarii olteni ai Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat în judeţ peste 170 de controale care au vizat respectarea dispoziţiilor legale şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, dar şi din alte domenii. În plasa comisarilor au căzut şi trei primării, Piatra Olt, Osica de Jos şi Voineasa, amendate pentru că nu au au luat măsurile stabilite cu ocazia controalelor anteriore: mai precis, nu au luat mărurile pentru îndepartarea, în totalitate, a deşeurilor depozitate necorespunzător pe domeniul public.
 
Amenzi au fost aplicate şi în cazul a două persoane fizice pentru colectarea fierului vechi fără să deţină autorizaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here