ADMINISTRAŢIE Adjunctul şefului Poliţiei Locale Slatina, Liviu Belu, rămâne fără funcţie

Directorul executiv adjunct al Poliţiei Locale Slatina, Liviu Belu, rămâne fără funcţie după ce consiliul local a aprobat, în şedinţa de marţi, reorganizarea aparat de specialitate al primarului. Noua organigramă prevede, după aprobarea unui amendament al consilierilor PSD, desfiinţarea unor posturi, printre care şi cel de director executiv adjunct al Poliţiei Locale.

Aleşii slătineni au aprobat, marţi, un proiect de hotărâre privind „reorganizarea aparatui de specialitate al primarului municipiului Slatina, organigramă, număr de personal, stat de funcţii şi pondere funcţii publice pentru anul 2015”, act normativ care desfiinţează mai multe posturi, printre care şi funcţia de director executiv adjunct ocupată de Liviu Belu. Prezent la şedinţă, Belu a avut o reacţie scandaloasă, aducând diverse acuzaţii şefului Poliţiei Locale, Adrian Pop, în ciuda faptului că acesta şi-a declarat de la început dezacordul în legătură cu desfiinţarea vreunui post din cele existente în cadrul acestei direcţii. Mai mult, în urma reacţiilor lui Pop, numărul posturilor care urmau să fie desfiinţate a scăzut la jumătate. „Cinci colegi ai noştri ar urma să îşi piardă locurile de muncă, dar sper că ei nu vor fi lăsaţi, totuşi, baltă, în contextul în care există nişte posturi libere în structuri administrate de primărie”, a declarat Adrian Pop.

Adjunctul său, Liviu Belu, ar avea la dispoziţie un post de şef de birou (este vorba de Biroul Rutier), însă el a lăsat să se înţeleagă faptul că nu va accepta postul. De altfel, acesta se află în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care a solicitat Primăriei Slatina să ofere informaţii legate de poziţia pe care o ocupă în cadrul instituţiei. 

Împuţinarea posturilor care vor fi desfiinţate a fost posibilă printr-un amendament făcut la proiectul de hotărâre de consilierii PSD şi aprobat în plen. Consilierii PNL au propus şi ei un amendament prin care se cerea ca nici unul dintre posturile vizate să nu fie desfiinţate, dar majoritatea a votat împotrivă.

1 COMENTARIU

  1. Asa-zisul Director Adjunct, BELITU LIVIU MARIUSICA si-asa impingea vantul pe acolo ! Bine ca au scapat orasul de un dement care atunci cand nu facea prostii, manca sticksuri cu mustar la Stadion

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here