Marian Vasile, despre bătaia primită de la jandarmi: Dacă nu ai o anumită culoare politică, ai probleme

Numărându-se printre cei agresaţi de jandarmi duminica trecută, în timpul protestelor organizate de Partidul Mişcarea Populară împotriva premierului Victor Ponta, Marian Vasile, preşedinte al PMP Olt şi secretar executiv la nivel naţional al partidului, a declarat că, în asemenea situaţii, „dacă nu ai o anumită culoare politică, ai probleme”.
 

Marian Vasile a povestit că bastoanele jandarmilor au devenit active în condiţiile în care nimeni dintre protestari nu a apelat la acte de violenţă. Mai mult, liderul PMP Olt afirmă că jandarmii au tăbărât din senin pe protestari, lovind laolaltă minori şi bătrâni. „Am fost lovit când tocmai interveneam pentru că un jandarm lovea cu încrâncenare un om mai în vârstă, chiar dacă nimeni nu a jignit pe nimeni acolo, nimeni nu a lovit pe cineva, nu a fost nimeni violent. Cu toate astea, ne-am trezit cu ploaie de bastoane, inclusiv preşedintele partidului, Eugen Tomac, a fost strâns de gât, efectiv. Am văzut o fată de 16, 17 ani, fiica unui coleg de partid, secretar executiv, cum a fost lovită cu bastoanele la greu”, a declarat Marian Vasile.

Liderul PMP Olt a lăsat să se înţeleagă faptul că jandarmii nu au intervenit violent de capul lor, ci că , probabil, ar fi primit nişte „directive ciudate”.

„Din păcate, ăsta este nivelul de democraţie în România, aşa înţeleg instituţiile statului să-şi facă, câteodată, datoria, dar depinde foarte mult de cei care sunt implicaţi pentru că, dacă îmi aduc bine aminte, când cu Dan Voiculescu, chipurile oamenii manifestau paşnic, iar jandarmii doar nu le ziceau «bună ziua, poftiţi, poftiţi!». Iar acum am asistat la nişte lucruri destul de ciudate şi am simţit şi eu pe pielea mea ce înseamnă forţa unor oameni care când s-au văzut îmbrăcaţi în nişte ţinute şi au primit probabil nişte directive mai ciudate, şi-au pus în aplicare nesimţirea. Am trăit cu impresia că lucrurile astea se pot întâmpla mai mult pe plan local, prin anumitre judeţe, dar uite că, dacă nu ai o anumită culoare politică, ai probleme”, a afirmat Vasile. 

Liderul PMP Olt mai spune că societatea civilă ar trebui să se manifeste în stradă, alături de reprezentanţii partidelor politice, în situaţii similare celor care se petrec acum la Bucureşti.

„Ar trebui şi societatea civilă să înţeleagă că nu doar cei implicaţi în procesul politic trebuie să se manifeste. Mă aşteptam ca oamenii să înţeleagă faptul că dacă vor să îşi consolideze democraţia trebuie să îşi manifeste opinia. Nu s-a întâmplat asta, dar sper ca în viitor lucrurile să se schimbe din acest punct de vedere”, a precizat Marian Vasile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here