Percheziţii la contrabandişti de arme. Un bărbat din Bobiceşti, Olt, reţinut pentru 24 de ore

Aproape 50 de arme, peste 250 de cartușe, trofee de vânătoare și carne de vânat au fost descoperite, miercuri, de polițiști, în urma perchezițiilor și controalelor efectuate în Bucureşti şi în 17 judeţe, printre care s-a numărat şi Oltul, la persoane bănuite de infracțiuni la regimul armelor. Un bărbat din Bobiceşti, Olt, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 37 de percheziţii domiciliare în București şi în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Olt și Teleorman, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma percheziţiilor au fost descoperite un pistol cu glonț, o țeavă de armă letală de vânătoare, 17 arme neletale (pistoale cu proiectil de cauciuc, cu gaze iritant-lacrimogene și puști cu aer comprimat), 245 de cartușe pentru arme neletale, şapte cartușe pentru arme letale,12 trofee de căprior, 25 de kilograme de carne de vânat (iepure și căprior) și doi câini ogari.

„Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Românie.

Un bărbat din localitatea Bobicești, județul Olt, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Persoanele percheziționate sunt bănuite că ar fi introdus ilegal în România arme și muniții letale și neletale, provenite din diferite țări ale Uniunii Europene.

„Cercetările sunt continuate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și cei din cadrul structurilor teritoriale de profil pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, poliţiştii au efectuat mai multe controale pentru verificarea respectării prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, în judeţele Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Constanța, Ilfov, Prahova, Giurgiu, Mehedinți, Timiș şi Vrancea.

În urma controlalelor, au fost constate 15 infracțiuni de nedepunerea armei în termen la un armurier autorizat, o infracțiune de braconaj cinegetic și o infracțiune de uz de armă letală fără drept.

Au fost dispuse 30 măsuri complementare de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor și o măsură complementară de retragere a autorizației pentru un armurier autorizat. Pentru continuarea cercetărilor au fost ridicate 30 de arme letale și neletale.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here