Inspectorii sanitari, cu ochii pe comercianţii de produse alimentare în perioada caniculară

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt îşi vor intensifica verificările asupra operatorilor economici pe timpul verii, mai ales asupra unităţilor alimentare, pentru a se asigura că acestea îndeplinesc condiţiile de funcţionare şi atunci când atmosfera este caniculară.
 
Potrivit unui raport prezentat, joi, în cadrul Colegiului Prefectural, de Talia Cincă, director executiv al DSP Olt, reprezentanţii instituţiei vor lua la bani mărunţi magazinele alimentare, care trebuie să fie dotate cu agregate frigorifice corespunzătoare tuturor tipurilor de alimente comercializate, cu termometre si termograme. Inspectorii sanitari vor verifica respectarea circuitelor funcţionale care au stat la baza autorizării din punct de vedere sanitar, dacă este efectuată curăţenia şi dezinfecţia în toate spaţiile (spaţiu de comercializare, magazii, grupuri sanitare etc.), dotarea cu substanţe biocide avizate sanitar, precum şi efectuarea operaţiunilor de dezinsecţie şi deratizare cu societati autorizate.
 
Ambalajele trebuie depozitate în încăperi speciale, iar dosarele medicale ale angajaţilor trebuie să fie actualizate. 
Verificarea mijloacelor de transport alimente privind efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei, autorizarea sanitară şi verificarea respectării transportului fiecărui tip de produs în funcţie de perisabilitatea acestuia sunt, de asemenea, în atenţia inspectorilor sanitari.
 
Pe timp de vară, pentru punctele fixe se va asigura menţinerea salubrităţii în vecinătatea punctului de desfacere şi inscripţionarea vizibilă a societăţii comerciale, adresa si numărul autorizaţiei de funcţionare. Dotarea cu vitrine frigorifice şi frigidere pentru produsele perisabile şi vitrine închise pentru produsele neambalate, existenţa recipienţilor pentru colectarea reziduurilor solide, iar in exterior a coşuri pentru aruncarea hârtiilor şi resturilor, asigurarea echipamentului de protecţie complet, cu ecuson, precum şi spălarea şi dezinfecţia acestuia cu societăţi de profil sunt, de asemenea, alte obligaţii ale comercianţilor care, dacă nu le respectă, riscă sancţiuni drastice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here