OLT / Rezultatele primei probe la Bac: Cât de bine comunică în limba română elevii olteni

Din cei aproape 3.500 de candidaţi olteni care s-au prezentat la prima probă a examenului de bacalaureat, şi anume evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, doar 768 de absolvenţi au clasei a XII-a au putut dovedi o foarte bună comunicare în limba proprie. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a anunţat rezultatele obținute de candidații înscriși la proba A) de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Potrivit datelor oficiale, din totalul de 3.489 de candidaţi evaluaţi, doar 768 de absolvenţi ai clasei a XII-a au fost declaraţi avansaţi în comunicarea orală a limbii lor. Cei mai mulţi, 2.355 de candidaţi, au dovedit să sunt experimentaţi, iar 271 au arătat că nu pot trece de nivelul mediu. 95 dintre absolvenţi au ales să nu se prezinte la această probă, potrivit datelor statistice ale IŞJ Olt.

Prima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfășura pe durata a trei zile (8-10 iunie). În intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfășura evaluarea competențelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), programată între 22 și 26 iunie.

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoștințelor de limbă și literatura română (proba E).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here