Ministrul Economiei a dat startul lucrărilor la o fabrică de structuri metalice de la Piatra Olt

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, s-a aflat, joi, la Piatra Olt pentru a da startul lucrărilor de construire a demult anunţatei fabrici de structuri metalice aparţinând Prolyte Products Ro SRL Slatina, parte a grupului olandez Prolyte Group. Investiţia valorează peste 18,2 milioane de lei, din care 6,4 milioane de lei reprezintă finanţare europeană, şi va crea 500 de locuri de muncă. Ministrul Economiei a fost însoţit de deputatul Florin Iordache, de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi de vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Marius Oprescu. 

 
Mihai Tudose şi primarul din Piatra Olt, Tudor Udrescu, au pus primul cancioc de beton la temelia fabricii, marcând simbolic începerea lucrărilor. „Jos pălăria. E remarcabil. Vedeţi, lucrurile pe hârtie, statistic, stau într-un fel, iar realitatea e asta, ca cea de aici: în decembrie vom avea 500 de oameni mai fericiţi”, a subliniat ministrul Economiei.
 
Firma investitoare a fost reprezentată de Mihai Hlihor, unul dintre membri din conducerea companiei olandeze Prolyte Gruop, care deţine Prolyte Products Ro SRL Slatina. El a declarat că investiţia, care se ridică la o valoare de peste 18,2 milioane de lei, din care 6,4 milioane de lei reprezintă finanţare din fonduri europene, că noua unitate de producţie va oferi, până anul viitor, 500 de locuri de muncă destinate forţei locale de muncă şi că grupul olandez este interesat ca, în viitorul apropiat, să creeze o nouă fabrică în aceeaşi zonă. 
 
„Vom folosi forţă de muncă locală, dar suntem interesaţi în momentul de faţă şi de zone limitrofe, pentru că dorim să creăm pe parcurs o altă unitate de producţie, tot în partea asta”, a precizat Mihai Hlihor, care a lăsat să se înţeleagă faptul că accesarea finanţării europene a fost un proces lung şi dificil, lucru evidenţiat şi de primarul oraşului. „Prima discuţie legată de acest proiect a avut loc în 2010, iar proiectul a fost semnat abia în 2014. Dar investiţia înseamnă enorm de mult pentru oraşul nostru”, a declarat primarul Tudor Udrescu.
Prolyte Products Ro SRL Slatina va construi la Piatra Olt două hale de producţie pe un teren de peste 1,5 hectare pus la dispoziţie de consiliul local. Firma va construi aici, ca şi la Slatina, scene modulare şi alte structuri din profile de aluminiu sudat.

Investiţia de la Piatra Olt este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, contractul de finanţare fiind semnat de Ministerul Fondurilor Publice, în calitate de autoritate de management a POSCCE, şi de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

 
Înainte de vizita la Piatra Olt, ministrul Economiei a ţinut să viziteze şi TMK Artrom Slatina, care luni şi-a mărit capacitatea de producţie cu încă o secţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here