FOTO / VIDEO Protest în Olt: Peste 500 de liberali au manifestat în faţa prefecturii împotriva Guvernului Ponta

Peste 500 de membri ai PNL au protestat, vineri, circa trei ore, în faţa Prefecturii Olt, împotriva premierului Victor Ponta şi a guvernului pe care acesta îl conduce. Manifestanţii au venit cu zeci de pancarte cu mesaje anti-Ponta, cu steaguri şi îmbrăcaţi cu tricouri albe inscripţionate, de asemenea, cu sloganuri la adresa puterii guvernamentale. Manifestaţia a fost una de susţinere a moţiunii de cenzură depusă de PNL şi dezbătută, vineri, în parlament.

Protestul a început la ora 10.00 şi s-a derulat pe tot parcursul dezbaterii moţiunii în parlament. Manifestanţii au strigat sloganuri precum „Nu vă fie frică, astăzi Ponta pică”, „Nu vă fie teamă, pe Ponta-l condamnă”, „Femeile noastre, nu-s curvele voastre”, „Jos Ponta” şi „Jos Guvernul Ponta”. De asemenea, pe pancarte erau inscripţionate mesaje de genul „Ieri Rus, astăzi Ponta!”, „Premier urmărit penal, ruşinea Europei!”, „231 de penali au amanetat România!”, „Ponta şo-va-lua!”, „PNL apără democraţia în România”. Pe parcursul protestului au fost emise cântece patriotice şi imnul PNL, „Verde-nrourat”.

Protestatarii i-au avut în mijlocul lor pe toţi liderii din organizaţie, în frunte cu copreşedintele PNL Olt, Siminica Mirea, cu excepţia, evident, a deputatului Gigel Sorinel Ştirbu, aflat în plenul parlamentului. 

„Suntem azi aici, în faţa prefecturii, pentru a susţine moţiunea de cenzură depusă de PNL şi dezbătută în parlament, intitulată «Votul nu este o lozincă, votul este un drept». După cum am văzut, ieri domnul Ioan Rus a afirmat despre românii aflaţi în Diaspora că femeile lor sunt curve, iar copiii lor sunt golani. Vedeţi cum îi tratează PSD-ul pe românii aflaţi la muncă în afară, români plecaţi din ţară pentru că nu li s-a creat locuri de muncă promise atunci când cei din PSD au preluat guvernarea. Sperăm ca azi colegii noştri parlamentari să aibă şi susţinerea celorlalţi parlamentari de Olt, aceştia să dea un vot moţiunii de cenzură, să înţeleagă faptul că au fost votaţi de olteni pentru a le reprezenta interesele şi nu pentru a-şi face propriile afaceri”, a declarat Siminica Mirea.

Plenul parlamentului a dezbătut, vineri, moţiunea de cenzură depusă de PNL. În paralel cu dezbaterea documentului, PNL intenţionase să organizeze în Capitală un mare miting pentru susţinerea moţiunii, dar a renunţat după ce conducerea partidului a aflat că primarul Sorin Oprescu a autorizat o manifestaţie similară în acelaşi timp şi în acelaşi loc a PSD. Astfel, Partidul Naţional Liberal a ales varianta organizării de manifestaţii în municipiile reşedinţă de judeţ.

 

Moțiunea de cenzură a PNL a picat în urma votului acordat vineri în plenul Parlamentului. Scorul a fost de 194 de voturi pentru moțiune, 13 împotrivă și 7 au fost anulate. Pentru ca moțiunea să treacă, liberalii aveau nevoie de 278 de voturi pentru.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/lopb1HEnHWo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here