Afacerist din Balş, cercetat de poliţişti pentru o evaziune fiscală de peste un milion de lei

Un bărbat de 40 de ani, din Balş, este cercetat de poliţişti pentru că nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive de aprovizionare cu mărfuri de la mai multe societăţi comerciale, prejudiciul cauzat statului fiind de peste un milion de lei.

Fluturel Coman este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, având ca obiect principal de activitate materiale reciclabile, în perioada 2007 – 2011, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţii fictive de bunuri de la 16 societăţi comerciale „tip fantomă”, din Bucureşti şi Braşov, care fie nu funcţionează la sediile sociale, nu au depuse declaraţiile fiscale, figurează în bazele de date ca fiind radiate sau inactive (suspendare activitate), fie nu au declarat tranzacţiile la organele fiscale sau nu sunt plătitoare de TVA.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 1.024.628 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

 
Afaceristul bălşean a fost reţinut, miercuri, de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore. Bărbatul a fost prezentat, joi, Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar instanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here