Poliţistul de 24 de ani care s-a împuşcat în cap la Constanţa, Ionuţ Stănescu, era din Corabia

Poliţistul de 24 de ani, Ionuţ Stănescu, care şi-a pus capăt zilelor împuşcându-se în cap, era din oraşul Corabia. Gestul extrem la care a recurs tânărul nu a putut fi explicat de anchetatori. Se vorbeşte, totuşi, că omul legii ar fi căzut în patima jocurilor de noroc şi că problemele de ordin financiar ar fi reprezentat motivul principal pentru care tânărul şi-a luat viaţa. Tânărul a fost înmormântat miercuri.

Ionuţ Stănescu, poliţistul care duminică, la numai 24 de ani, şi-a curmat viaţa împuşcându-se în cap în apartamentul unui bloc din Constanţa, pe care îl ocupa cu chirie, este originar din Corabia. El a absolvit cursurile Colegiului Naţional „A.I.Cuza” din oraş, după care a absolvit Academia de Poliţie din Bucureşti. Practica în timpul şcolii a făcut-o tot în oraşul de la malul Dunării, după absolvire fiind detaşat la Constanţa, unde locuia într-un apartament cu chirie, pe care îl împărţea cu un coleg.

„Băiatul era, într-adevăr, din Corabia, familia sa locuieşte în cartierul Celei. Din informaţiile pe care le am reiese că a fost un copil foarte cuminte şi deştept, fiind mereu premiant şi la şcoala generală pe care a urmat-o, şi la liceu. Nu se intră uşor la Academia de Poliţie, băiatul era deştept”, a declarat primarul oraşului, Iulică Oane.

Anchetatorii susţin că tânărul nu a fost ucis de cineva, informaţiile culese în cadrul anchetei până în acest moment indicând suicidul.

„Toate indiciile duc spre suicid. A fost găsită arsură de la ţeava armei pe tâmpla victimei, precum şi pe mână, urme de pulbere. S-a împuşcat în tâmpla dreaptă, iar glonţul a ieşit prin spatele urechii stângi. Împuşcătura a fost auzită de colegul său, care se afla în balcon, iar când a intrat la el în cameră l-a găsit prăbuşit între pat şi perete“, a declarat procurorul Zafer Sadâc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit observator.ro, citat de click.ro. Publicaţia mai scrie că se vorbeşte că omul legii ar fi căzut în patima jocurilor de noroc şi că problemele de ordin financiar ar fi reprezentat motivul principal pentru care tânărul şi-a luat viaţa. 

„Ţinând cont de ce fel de om era, nu cred varianta jocurilor de noroc. Poate că tânărul o fi avut ceva probleme sentimentale, de dragoste”, a mai spus primarul din Corabia.

Ionuț Stănescu s-a împușcat în cap, duminică după-amiază, în jurul orei 17.30, într-un bloc de pe Bulevardul 1 Mai din Constanţa. Potrivit vecinilor, victima locuia cu chirie într-un apartament de la etajul III şi atât el, cât şi colegul său, erau discreţi şi nimeni nu ştia prea multe despre ei, potrivit click.ro.

Un echipaj SMURD, sosit la locul tragediei, reuşise să-l stabilizeze pe poliţist şi l-a transportat în stare de comă la Spitalul Judeţean Constanţa. Aici însă, după câteva ore, Ionuț a murit.

Luni, medicii legişti au efectuat necropsia. Trupul tânărului a fost preluat de familie în după-amiaza aceleiaşi zile şi transportat în localitatea natală. El a fost înmormântat miercuri la prânz, într-un cimitir din cartier. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here