Senatoarea-Mickey Mouse din Caracal, de partea parlamentarilor care vor pensii speciale

Senatoarea PC Cristiana Anghel, făcută parlamentar de Dan Voiculescu după celebrele greve ale foamei pe care fosta învăţătoare din Caracal le-a făcut în direct la TV, se numără printre parlamentarii care şi-au votat, marţi, pensii speciale.

Mai mult, ea a vorbit în Parlament despre pensiile speciale care li se cuvin deputaților și senatorilor, afirmând că meritele aleşilor trebuie recompensate. Anghel spune că parlamentarii trăiesc „din ce le dă cetățeanul” și că „e normal să primească o recompensare a meritelor lor”, potrivit b1.ro.

În ceea ce privește Parlamentul, senatoarea confirmă faptul că instituția are o credibilitate scăzută și spune că vinovat de acest lucru se face „presa care nu a prezentat sursele de finanțare”, iar pensiile speciale sunt „repararea a unei ilegalități produse de Anastase, membră a PDL, revopsit PNL”.

După dezbaterea proiectul de lege, parlamentarii și-au votat pensiile speciale cu 300 de voturi ”pentru” și 124 ”împotrivă”.

Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

În afara protestelor manifestate prin greva foamei, Cristiana Anghel s-a făcut remarcată prin acte care ţin mai mult de scandal. În 2013, jurnaliştii au descoperit că ea avea drept locuinţă de serviciu, ca parlamentar, o cameră într-un cămin în care locuiau studenţi şi angajaţi ai Ministerului Educaţiei, printre care se număra şi fiica senatoarei, Oana Anghel. 

Pe data de 9 noiembrie 2014, cu o saptămână înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale și în urma scandalului votului cetățeniilor din diaspora, Cristina Anghel a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care s-a arătat foarte deranjată de faptul că românii din afara țării au drept de vot.

Vinerea trecută, când în Parlament a fost dezbătută şi, ulterior, respinsă moţiunea de cenzură depusă de PNL, senatoarea a apărut în plenul reunit al celor două camere îmbrăcată într-un sacou pe care era imprimat personajul de desene animate Mickey Mouse, aluzie la porecla premierului Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here