Oltul, sub Cod Galben de ploi şi vijelii până joi seară. Autorităţile au intrat în alertă

Oltul intră, miercuri seară, sub Cod Galben de ploi şi vijelii, valabil până joi seară. 

Autorităţile judeţului au primit, miercuri, o atenționare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Atenționarea este valabilă pentru perioada 17 iunie, ora 20.00 – 18 iunie, ora 22.00.
 

„În intervalul menţionat, în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei şi în sud-vestul Transilvaniei vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp, iar izolat se vor cumula peste 50-60 l/mp.”, informează meteorologii.

„Atenționarea meteo a fost trimisă tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență din județ și instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Pe timpul atenționării, aceste comitete au obligația de a asigura permanența, cu personal specializat, la sediile primăriilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Atenţionarea este valabilă pentru 11 judeţe din Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei şi sud-vestul Transilvaniei, respectiv Alba, Hunedoara, Sibiu, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here