Emil Albotă, replică la OLT-ALERT: Cu Tomescu m-am întâlnit de două ori și nu am băut cafea

Secretarul de stat în Ministerul Educației, UNPR-istul Emil Albotă, despre care OLT-ALERT a scris, săptămâna trecută, că, în persectiva candidaturii sale în 2016 la funcția de primar al Slatinei, face, împreună cu senatorul Ion Toma, anumite jocuri care implică oameni de afaceri slătineni, printre care și Cristian Tomescu, a avut reacție. Negând cele scrise de OLT-ALERT, el a recunoscut, totuși, că s-a întâlnit „de două ori” cu Tomescu și că firma de proiectări pe care o controlează face lucrări pe bani publici.

În urmă cu peste o săptămână, OLT-ALERT scria că, în perspectiva alegerilor locale din 2016, liderii UNPR Olt încearcă să facă de pe acum anumite înțelegeri cu lideri politici locali și cu oameni de afaceri care până acum au acordat suport financiar altor formațiuni politice, pentru sprijinirea celui care va candida din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României la funcția de primar al Slatinei, Emil Albotă. OLT-ALERT dădea câteva exemple în acest sens, arătând că SC Scadt SA, firmă de construcții controlată de familia senatorului Ion Toma (președinte UNPR Olt), a cedat, anul acesta, prin procedura subantreprizei, asfaltarea unui drum local din comuna Slătioara (condusă de primar UNPR), firmei Panadria, controlată de șeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, Adi Barbu (apropiat al ex-ministrului de Finanțe Darius Vâlcov), în contul unui viitor sprijin electoral.

OLT-ALERT mai dădea amănunte despre o ciudată întâlnire, la o cafea, a lui Emil Albotă cu omul de afaceri Cristian Tomescu, patronul firmei Cafmin SRL și om de casă al fostului și actualului primar al Slatinei, Darius Vâlcov și Minel Prina. Aici Albotă a ținut să aibă, la sfârștiul săptămânii trecute, o reacție, spunând că el nu își bea cafeau „cu cine spune OLT-ALERT”. Pe de altă parte, după consumarea oficială a întâlnirii, omul senatorului Toma a recunoscut că „cu Tomescu nu m-am întâlnit decât de două ori, dar nu mi-am băut cafeaua cu el”.

De precizat că proiectarea lucrării din Slătioara făcută cadou lui Adi Barbu a fost executată de firma de proiectări controlată de familia Albotă, SC Transcom Caraiman SRL. „Așa este, și ce, este ilegal?”, a confirmat secretarul de stat, viitorul candidat la funcția de primar al Slatinei. Nu este ilegal. Dar, când prinzi lucrări cu sprijinul nemijlocit al partidului din care faci parte, lucrurile sunt un pic imorale.

3 COMENTARII

  1. Asta e viitorul primar al Slatinei , Albota , ca dupa cate se vede el a invatat dinainte lectia de la inaintasii sai , Valcov si Prina , adica ia legatura cu un an inainte cu afaceristii de casa ai primariei , ca sa fie treaba clara . Plus aia cu care mai vine el , plus Toma nesatulu , da asta de mina de aur pe care a tot vruto . Acu e momentu , ca pesedeu e in retragere , mai vin aia la ora 6 dimineata si ii mai ameteste putin , sefii celorlalte partide se vand repede si gata Albota primar . Vede el pe dracu cu toti sandramaii astia dupa el , Valcov o simte din plin pe pielea lui , Prina le fel

  2. Ba Emile,ba tata,deja mor astia din primarie de frica ta ca cica tu o sa vii in mana dreapta cu biciul si in stanga cu legea(in conditiile in care legea ta e Toma).Uite,de atata frica isi dadu Stana demisia de la primarie.Acuma e interesant de cine vei fi tu sustinut,de UNPR-PSD sau de UNPR-PNL?

  3. Emil,care e un baiat de nota 10,nu se poate descurca singur,iar cu Toma in spate va pierde la un moment dat.Ca sa ajunga primar nu e chiar asa usor,trebui sa ia in piept masina de vot a PSD si nu va putea iesi invingator,spre dezamagirea lui nea Tomita care trage speranta sa aiba la degetul mic Primaria Slatina,poarta lui de intrare la alegerile parlamentare in judetul Olt,pentru un nou mandat de parlamentar de Olt si pentru a se razbuna pe pesedeii care l-au alungat din partid.Acest lucru nu se va intampla,cel putin in 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here