SANCȚIUNI / Cinci primării din Olt, sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă

În urma controalelor efectuate în luna mai, Filiala Sud – Vest Oltenia a Autorității Electorale Permanente, nu mai puțin de cinci primării din Olt au fost sancționate pentru încălcarea legislației electorale și a Statului aleșilor locali. Cel mai aspru pedepsită a fost Primăria Găvănești.

Primăria Găvănești a primit o amendă de 1000 de lei și un avertsiment pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locale, potrivit unui comunicat de presă al Autorității Electorale Permanente (AEP). Cu unul sau cu mai multe avertisment s-au ales și primăriile localităților Dobroteasa, Urzica, Poboru, dar și Primăria Balș, avertizată de două ori.
Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în luna mai 2015, un număr de 560 de acțiuni de control la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale, 47 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 49.200 lei, iar 121 prin avertismente. 
 
Reprezentanții AEP verifică, regulat, printre altele, modul de întocmire, păstrare și actualizare a listelor electorale, modul de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală, respectarea criteriilor privind delimitarea secţiilor de votare, efectuarea operaţiunilor specifice în Registrul electoral, înregistrarea sau, după caz, radierea persoanelor din Registrul Electoral, conform prevederilor legale în vigoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here