Mihaela Stana a demisionat din funcţiile de primar împuternicit şi de viceprimar al Slatinei

Viceprimăriţa Mihaela Stana, împuternicită de consiliul local să preia atribuţiile de primar al Slatinei pe perioada cât Minel Prina a fost suspendat din funcţie, a demisionat, luni, atât din funcţia de primar, cât şi din cea de viceprimar.

 
Informaţia a fost confirmată de Mihaela Stana prin sms, ea neputând fi contactată pentru o declaraţie completă. „Decizia am luat-o din motive strict personale, demisia fiind un act unilateral de voinţă”, a spus Mihaela Stana pentru OLT-ALERT.
 
„Aşa este, Mihaela Stana a demisionat şi din funcţia de primar împuternicit de consiliul local, precum şi din cea de viceprimar al municipiului Slatina. Dânsa a rămas doar consilier local”, a declarat viceprimarul Cristian Bircea.
 
Mihaela Stana a fost desemnată de consilierii locali, prin vot secret, în şedinţa din 2 aprilie, să preia atribuţiile conferite de lege primarului după ce Prefectura Olt l-a suspendat pe primarul ales al Slatinei, Minel Prina, în urma plasării acestuia, de Curtea Supremă, în arest la domiciliu în dosarul în care edilul este acuzat, alături de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov şi de mai mulţi oameni de afaceri, pentru fapte de corupţie. Ulterior, prefectura a solicitat aleşilor locali să revoce actul normativ prin care Stana a fost desemnată să preia atribuţiile de primar, invocând încălcarea unor prevederi locale, astfel că votul a fost reluat în şedinţa legislativului local din 19 martie, de data aceasta procedura legală fiind corect îndeplinită.
 
Demisia Mihaelei Stana vine după ce Minel Prina a scăpat, în 17 iunie, de arestul la domiciliu, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie dispunând măsura controlului judiciar în cazul său după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional articolul 222 din Codul de Procedură Penală care prevede arestul la domiciliu. Astfel că Prina este aşteptat, acum, să revină pe funcţie.
 

Curios este faptul că Mihaela Stana a demisionat nu doar din funcţia de primar interimar, ci şi din cea de viceprimar, pe care o ocupa la propunerea Partidului Conservator. Surse din cadrul primăriei susţin că în jurul ei au existat presiuni cărora Stana nu le-a mai putut face faţă. O declaraţie a sa în acest sens a apărut luni pe un site de socializare. Întrebată de OLT-ALERT dacă declaraţia este reală, Mihaela Stana a negat prin intermediul unui alt sms. 

În mod normal, aleşii oraşului trebuie ca, în prima şedinţă, să aleagă un nou viceprimar şi, în condiţiile în care Prina nu revine în primărie, să desemneze iarăşi prin vor secret o persoană dintre cei doi viceprimari care să asigure interimatul funcţiei de primar al municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here