Traficanţi de droguri, săltaţi de procurorii DIICOT Olt. Printre persoanele audiate se numără liceeni din Slatina şi Balş

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Olt au destructurat, luni dimineaţă, o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc care opera pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea. Oamenii legii au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora au ridicat peste 200 grame de muguri de cannabis, 11 grame de seminţe de cannabis, telefoane mobile şi cartele SIM. Potrivit unor surse din Poliţie, percheziţiile au fost efectuate la Slatina, Verguleasa şi Drăgăşani. Anchetatorii au dus la audieri 58 de persoane, printre care se numără şi elevi ai unor licee din Slatina, unii luaţi de la examenul de bacalaureat.
 
În vizorul procurorilor şi poliţiştilor se află cinci persoane bănuite de trafic şi consum de droguri. Potrivit procurorilor, în perioada 2014 – 2015, persoanele vizate ar fi procurat droguri din Spania, Italia şi Bucureşti, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea.
 
„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, cele cinci persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat şi alte persoane, şi ar fi procurat droguri din Spania, Italia şi Bucureşti, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 210 grame de muguri de cannabis, 11 grame de seminţe de cannabis, instrumente performante de cântărire, telefoane mobile şi cartele SIM.

De asemenea, au fost puse în executare 58 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Printre acestea se numără şi liceeni de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, Colegiul Naţional Agricol „Carol I” Slatina, Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” Balş, precum şi elevi de la licee din Vâlcea, bănuiţi că ar fi consumatori de droguri. Unii dintre aceştia au fost ridicaţi de anchetatori la ieşirea de la examenul de bacalaureat.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum de droguri de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here