Ziua Internaţională a Dunării, marcată şi în Olt prin implicarea elevilor din învăţământul primar

Ziua Dunării, sărbătorită în fiecare an de statele dunărene la 29 iunie, va fi marcată şi de Administrația Bazinală Olt, prin Sistemul de Gospodarire a Apelor, ai căror angajaţi vor demara în rândul elevilor din ciclu primar un joc educativ şi vor organiza o expoziţie de desene pe o temă de mediu. 

Cu sprijinul autorităților locale, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Olt va prezenta copiilor din ciclul primar o carte lansată de Administrația Națională Apele Române, intitulată „Ovi îşi face noi prieteni”, realizând astfel un joc educativ / interactiv prin care copiii vor învăța principalii afluenți ai Dunării și necesitatea protecției apelor, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, Adi Barbu, şeful sistemului. De asemenea, SGA Olt va organiza și o expoziție de desene având ca temă „Mediul și apa”, mai arată Barbu.
 
Ziua Internaţională a Dunării este sărbătorită în fiecare an la 29 iunie, eveniment derulat la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). „Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia – Bulgaria”, precizează conducerea SGA Olt.
 

În România, Ziua Dunării va fi marcată, în acest an, la nivel naţional prin numeroase evenimente sub sloganul “Fii activ!“, o adaptare a sloganului transmis de ICPDR care simbolizează importanţa protejării râurilor din întregul bazin dunărean. Activităţile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Dunării acordă o importanţă deosebită conştientizării şi participării populaţiei la eforturile de conservare a fluviului Dunărea. Obiectivul principal al acestor manifestări este acela de a implica cetăţenii ţărilor dunărene în multiple activităţi independente sau comune, desfăşurate pe plan local, naţional şi regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here