Ministerul Educaţiei propune ca lucrările de la bacalaureat să fie corectate în alte judeţe. IŞJ Olt, de acord

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a anunțat că repezentanții Ministerului Educației au propus ca lucrările de la examenul de bacalaureat să fie corectate în alte județe, iar federația este de acord, transmite Mediafax, citată de b1.ro. Contactată pe acest subiect, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt afirmă că o asemenea măsură „ar fi minunată”.
 

Potrivit lui Vasile Șelaru, secretar de stat pe probleme de învățământ preuniversitar, lucrările ar putea fi strânse la nivelul centrului județean și trimise într-un alt județ, cu ajutorul Jandarmeriei. Totodată, se propune organizarea unei trageri la sorți pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se știe dinainte județul în care vor fi repartizate acestea.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ este de acord cu această propunere pentru că aplicarea ei ar înlătura orice suspiciune asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalureat sau asupra profesorilor care corectează lucrările.

Contactată pentru o poziţie pe acest subiect, conducerea Contactată pe acest subiect, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt afirmă că o asemenea măsură „ar fi minunată”.
 
„Ar fi minunat dacă s-ar întâmpla aşa. Nu a mai fost niciodată folosită această procedură, dar ea ar fi binevenită. De regulă, asemenea măsuri sunt puse la punct şi anunţate cu vreun an înaintea organizării unui examen, dar e o procedură, poate fi aplicată. În primul rând, nu ar influenţa cu nimic activitatea elevilor, doar noi va trebui să strângem lucrările şi să le trimitem în alt judeţ”, a declarat şefa IŞJ Olt, inspector general Felicia Man.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here