Traficanţii de droguri, reţinuţi. Zeci de elevi ar putea fi trimişi în judecată pentru consum de stupefiante

Cei cinci traficanţi de droguri săltaţi, luni, de procurorii DIICOT Olt din Slatina, Verguleasa şi Drăgăşani, Vâlcea, au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca ei să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Din cele aproape 60 de persoane duse la audieri, 20, elevi ai unor licee din Slatina, Balş şi din judeţul Vâlcea, ar urma să fie trimişi în judecată pentru consum de droguri de risc.

Traficanţii de droguri săltaţi, luni, de procurorii DIICOT Olt, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Este vorba, potrivit Gazeta Nouă, despre Albert Crăciun, din Slatina, liderul grupării, Cecilia Cristina Paidel, din Drăgăşani, Mircea Mihai Vînă, din Verguleasa, Iulian Alexandru Costinel Joia, din Slatina, şi de Gheorghe Gabriel Troscăian, tot din Slatina. Potrivit procedurii, aceştia vor fi prezentaţi Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, 20 dintre cele 58 de persoane audiate de procurori, ar urma să fie trimise în judecată. Se vorbeşte de elevi de la două licee din Slatina, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” şi Colegiul Naţional Agricol „Carol I”, de la Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” din Balş şi de la mai multe licee din judeţul Vâlcea.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Olt au destructurat, luni dimineaţă, o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc care opera pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea. Oamenii legii au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora au ridicat peste 200 grame de muguri de cannabis, 11 grame de seminţe de cannabis, telefoane mobile şi cartele SIM. Potrivit unor surse din Poliţie, percheziţiile au fost efectuate la Slatina, Verguleasa şi Drăgăşani. Anchetatorii au dus la audieri 58 de persoane, printre care se numără şi elevi ai unor licee din Slatina, unii luaţi de la examenul de bacalaureat.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, cele cinci persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat şi alte persoane, şi ar fi procurat droguri din Spania, Italia şi Bucureşti, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
 
Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum de droguri de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here