PNL Slatina strânge semnături pentru demisia lui Prina de la Primăria Slatina, chiar dacă acesta a demisionat

PNL Slatina nu are încredere în mesajul video postat pe Facebook, miercuri dimineaţă, de Minel Prina, care a anunţat pe această cale că demisionează din funcţia de primar al Slatinei. Astfel că liberalii vor demara o campanie de strângere de semnături pentru demisia edilului.

Anunţul a fost făcut miercuri de Sorin Brătoi, co-preşedinte al PNL Slatina, care a afirmat, înr-o conferinţă de presă, că, deşi Minel prina şi-a anunţat demisia pe Facebook, liberalii aşteaptă ca edilul să îşi depună demisia semnată la primărie şi să-şi facă nota de lichidare.

„Organizaţia PNL Slatina a luat decizia de a începe o campanie de strângere de semnături pentru demisia domnului primar Minel Prina, intitulată «Semnează-i demisia lui Prina». Evenimentele s-au succedat foarte rapid. După ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională măsura arestului la domiciliu, pentru faptul că nu are o durată de timp precizată, totţi cei care se aflau în arest la domiciliu, dacă procurorii nu au cerut arestul preventiv, au fost plasaţi sub control judiciar, unul dintre cei care beneficiază de această hotărâre fiind primarul suspendat al Slatinei, Minel Prina. Ieri (marţi – n.r.) a rămas definitivă decizia, astfel încât măsura arestului preventiv a încetat, ordinul prefectului de suspendare a domnului Minel Prina din funcţia de primar al municipiului Slatina a încetat, astfel încât din punct de vedere legal Minel Prina este primar al municipiului Slatina. Am văzut de dimineaţă un pas făcut înapoi de Prina pe Facebook, dar până nu vedem demisia scrisă şi înregistrată şi făcută nora de lichidare, considerăm că este primar în funcţie”, a declarat Sorin Brătoi.

Liberalii au stabilit o şedinţă cu toţi preşedinţii organizaţiilor secţiilor de votare care vor primi un tabel şi vor pleca prin cartiere pentru a solicita populaţiei sprijin prin care Prina să fie constrâns să îşi dea demisia.

„Pe scurt, am luat legătura cu membrii biroului municipal, vom avea şi o şedinţă cu preşedinţii organizaţiilor secţiilor de votare, care vor merge prin cartiere, cu tabelul pe care l-am făcut, pentru a cere sprijinul cetăţenilor municipiului Slatina în a-i cere primarului Minel Prina demisia”, a precizat co-preşedintele PNL Slatina.

Minel Prina, trimis în judecată alături de Darius Vâlcov şi de alte trei persoane pentru fapte de corupţie, şi-a anunţat, miercuri dimineaţă, demisia din funcţia de primar al Slatinei printr-un mesaj video postat pe Facebook. Demisia a ajuns, pe format de hârtie, sub semnătură, şi la Primăria Slatina, unde, potrivit secretarului Mihai Idita, documentul a fost înregistrat. Campania PNL Slatina rămâne, aşadar, fără obiect. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here