Emil Popa (PSD), noul primar interimar al Slatinei: „Vom continua proiectele pe care primăria le are în derulare”

Consilierul social-democrat Emil Popa, ales mai întâi, în şedinţa consiliului local de joi, viceprimar în locul Mihaelei Slatina, care a demisionat din funcţie, a fost desemnat, prin vot secret, primar interimar al Slatinei. El a preluat atribuţiilor conferite de lege primarului după ce primarul ales al Slatinei, Minel Prina, a demisionat, miercuri, din funcţie.

Emil Popa, liderul grupului PSD din Consiliul Local Slatina şi secretar general al PSD Slatina, a fost mai întâi ales viceprimar al Slatinei, cu 15 voturi favorabile din cele 17 valabil exprimate (două fiind declarate nule), după ce Mihaela Stana a părăsit, săptămâna trecută, funcţia prin demisie. Ulterior, Emil Popa a fost desemnat primar interimar al municipiului-reşedinţă de judeţ cu 13 voturi „pentru” din cele 17 exprimate. Pe buletinele de vot a fost trecut şi numele viceprimarului Cristian Bircea (ALDE), care a obţinut doar trei voturi din partea consilierilor PNL, unul dintre buletine fiind declarat nul.

În prima declaraţie făcută în calitate de primar desemnat, Emil Popa a spus că prima grijă va fi legată de continuarea proiectelor pe care primăria în derulare şi că, în mandatul său, se bazează pe sprijinul nu doar al aleşilor PSD, ci şi oe cel al consilierilor locali care reprezintă interesele altor partide.

„Preiau acest mandat pentru un an de zile cu gânduri bune şi foarte bune pentru locuitorii municipiului Slatina. Vom continua toate proiectele care se află în derulare pentru binele oamenilor. Mă bazez pentru asta pe colegii mei din consiliul local, nu numai cei d ela PSD, ci şi pe cei de la celelalte grupuri politice”, a declarat Emil Popa.

Desemnarea unui nou viceprimar şi primar a avut loc în contextul în care Mihaela Stana a demisionat, la sfârşitul săptămânii trecute, din funcţia de primar interimar, dar şi de viceprimar şi în condiţiile în care primarul ales al Slatinei, Minel Prina, abia scăpat de arestul la domiciliu în dosarul în care a fost trimis în judecată şi, implicit, de măsura suspendării, a demisionat, la rându-i, miercuri dimineaţă, din funcţie. 

Primăria Slatina a rămas fără primar după ce Prefectura Olt l-a suspendat din funcţie pe Minel Prina, în 31 martie, în urma arestării sale la domiciliu, măsură dispusă de Curtea Supremă în dosarul în care edilul era cercetat, împreună cu Darius Vâlcov şi cu alte trei persoane, oameni de afaceri, pentru fapte de corupţie.

În şedinţa consiliului local din 2 aprilie, viceprimarul Mihaela Stana a fost desemnată de consilierii locali, prin vot secret, să preia atribuţiile conferite de lege primarului. Ulterior, prefectura a solicitat aleşilor locali să revoce actul normativ prin care Stana a fost desemnată să preia atribuţiile de primar, invocând încălcarea unor prevederi locale. Votul a fost reluat în şedinţa legislativului local din 19 martie, Mihaela Stana fiind desemnată a doua oară să îndeplinească funcţia de primar interimar al Slatinei, de data aceasta procedura legală fiind corect îndeplinită.

Stana a demisionat, însă, la sfârşitul săptămânii trecute, pe nepusă masa, atât din funcţia de primar împuternicit, cât şi din cea de viceprimar. Între timp, după ce Înalta Curte i-a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, scăpând astfel de suspendarea operată de Prefectura Olt, Minel Prina a demisionat, şi el, din funcţie.

1 COMENTARIU

  1. Asta,chit ca e de+al lor,o sa fie mancat pe paine de pesediti,il cunosc si stiu ca nu are ce ii trebuie sa tina piept intereselor murdare.Stana a disparut imediat din peisaj si bine a facut,e veche in primarie si si-a dat seama ca interesele murdare din jurul primariei nu au disparut cu toate controalele la sange facute de Curtea de conturi si cu toate dosarele de la DNA pe numele camarilei care a asediat atatia ani bugetul local.Draga Emile,vaide tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here