Gabriela Szabo, despre Jocurile Europene: Este un rezultat bun, nu foarte bun

Rezultatele obținute la Jocurile Europene, sunt bune, “nu foarte bune”, a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo la sosirea delegaţiei României de la Baku, în contextul în care așteptările au fost mult mai mari, informează Mediafax.

„Este un rezultat bun, nu foarte bun, pentru că aşteptările au fost foarte mari din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. Am deplasat o delegaţie destul de importantă şi sincer nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Numărul de medalii este bun, ne-am clasat pe un loc destul de sus în ierarhia competiţiei, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi trebuie să muncim în continuare. Trebuie să felecităm sportivii pentru că nu a fost o competiţie uşoară. Categoric, trebuie să felicităm federaţiile care şi-au îndeplinit obiectivele şi să fim alături de celelalte. Am fost destul de tristă pentru rezultatul de la gimnastică pentru că e o federaţie extrem de importantă pentru sportul românesc, de la care aşteptăm de fiecare dată medalii. Vom avea o discuţie şi cu federaţia să vedem ce s-a întâmplat şi să corectăm acolo unde este de corectat ceva”, a declarat Szabo.

De asemenea, ministrul și-a exprimat speranța ca România să beneficieze de cât mai mulți sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor.

 

„Anul 2015 este unul destul de dificil pentru federaţiile naţionale, pentru că trebuie să calificăm sportivii la Jocurile Olimpice. Aceste Jocuri Europene nu au însemnat altceva decât un prim pas, urmează alte competiţii importante, cum sunt campionate europene sau mondiale. Să dea domnul ca la 31 decembrie să tragem linia şi să vedem un număr mare de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Noi am făcut toate eforturile din punct de vedere financiar să nu le lipsească nimic sportivilor şi antrenorilor în drumul spre Jocurile Olimpice. Suntem fericiţi pentru unele medalii, dar sportivilor de la care am aşteptat foarte mult le spunem că suntem lângă ei şi că sperăm că se vor califica la Rio”, a adăugat aceasta.

La Jocurile Europene de la Baku România s-a clasat pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii, cu 12 medalii, din care trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz, în total participând în competiție 147 de sportivi, care au concurat în 22 de probe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here