Primăria a finalizat un proiect de reabilitare a şase străzi în valoare de peste 16 milioane de lei

Primăria Slatina a anunţat, luni, finalizarea proiectului de reabilitare a străzilor din zona Strehareţi – Nicolae Bălcescu. Este vorba de reabilitarea a şase străzi pentru care firma care a executat lucrările, SC T Dancor Romconstruct, controlată de fraţii Ciocan, a încasat peste 16 milioane de lei.
 
Este vorba de proiectul „Reabilitare ansamblu străzi zona Strehareţi şi Nicolae Bălcescu”, în valoare de 16.412.225,32 lei, derulat prin Programul Operaţional Regional şi graţie căruia au fost reabilitate străzile Strehareţi, Andrei, Tudor Vladimirescu, Vlad Ţepeş, Nicolae Bălcescu şi Oltului. 
 
„Proiectul a avut stabilit drept obiectiv general creşterea calităţii locuitorilor din municipiul Slatina şi a locuitorilor ce tranzitează oraşul şi îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie prin reabilitarea infrastructurii urbane aferente zonei delimitate de străzile Strehareţi şi Nicolae Bălcescu. Obiectivul specific al proiectului l-a reprezentat modernizarea şi reabilitarea unor artere de circulaţie care erau fie neamenajate complet, fie prezentau un grad înalt de degradare, fiind neadecvate pentru circulaţie”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru.
 
Lucrările, derulate pe parcursul a 37 de luni, s-au desfăşurat pe aproape 43.000 de metri pătraţi de carosabil, cuprinzând şi 520 mp de parcări, 26.389 mp de trotuare şi peste 2.000 mp de drumuri laterale. 
 
Proiectul a fost executat de SC T Dancor Romconstruct SRL, controlată de omul de afaceri Dan Ciocan (condamnat definitiv, în 4 iunie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, fratele deputatului de Olt Dan Ciocan), în asociere cu SC Panadria SRL, administrată de tatăl lui Adi Barbu, directorui Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt.
 
Din totalul de peste 16 milioane de lei, 13 milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă. Proiectul a făcut parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Slatina, care cuprinde în total 13 proiecte privind reabilitarea infrastructurii urbane degradate în valoare totală de peste 132 de milioane de lei. 
 
Potrivit administratorului public, municipalitatea mai are în vedere accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea străzilor Artileriei, Cireaşov şi pentru ansamblul străzilor Constantin Brâncoveanu – Ionaşcu – Varianta Oituz şi Piteşti. De asemenea, în atenţia primăriei se mai află străzile aflate între cartierul Toamnei şi bulevardul AI Cuza, respectiv străzile Tipografului, Macului şi Toamnei, către strada Crişan. Toate aceste proiecte sunt prevăzute pentru perioada de finanţare 2014 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here