Fostul procuror caracalean Iacob Niculăiţă, prins cu avere nejustificată de Agenţia de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că fostul procuror caracalean Iacob Niculăiţă, condamnat la ttrei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, nu poate justifica existenţa a peste 3,5 miliarde de lei vechi. Inspectorii de integritate au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova în acest caz.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 358.028 lei (aproximativ 92.367 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către fostul mgistrat Iacob Niculăiţă, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. Averea nejustificată a fost acumulată în perioada 9 mai 2003 – 31 decembrie 2012.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Niculăiţă Iacob în perioada 9 mai 2003 – 31 decembrie 2012. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Niculăiţă Iacob a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Fostul rrocuror Iacob Niculăiţă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată. Sentinţa a fost pronunţată la începutul anului trecut de Curtea de Apel Craiova. În acelaşi dosar, cel care a intermediat primirea banilor, Constantin Muşat, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Ambii inculpaţi au fost trimişi în judecată de DNA – Serviciul Teritorial Craiova la sfârşitul anului 2013, ei recunoscu-şi faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here