FOTO / VIDEO Un bărbat din Caracal a incendiat apartamentul în care locuia. Trei persoane au ajuns la spital

Scenă de groază, în acest week-end, pentru o familie din Caracal, după ce un bărbat de 48 de ani a dat foc apartamenului în care locuia din cauza unor neînţelegeri între el şi ceilalţi membri ai familiei. Deşi intervenţia pompierilor a fost promptă, trei persoane au ajuns la spital intexicate du fum.

Evenimentul care se putea transforma într-o tragedie s-a petrecut sâmbătă după-amiază Blocul B2 de pe strada Intrarea Buzeşti, unde, cel mai probabil pe fondul unor neînţelegeri, bărbatul de 62 de ani a incendiat locuinţa. Anunţaţi, pompierii caracaleni au ajuns la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

 

„În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta mocnit, la un dulap aflat în holul apartamentului, cu degajări mari de fum. Din cauza fumului toxic degajat, cele patru persoane care locuiau în apartament au avut nevoie de îngrijiri medicale. Concomitent cu acordarea primului ajutor medical, echipajele de stingere au acționat pentru stingerea incendiului, reușind lichidarea acestuia, în limitele găsite, după aproximativ 40 de minute. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile, încălțăminte, obiecte electrocasnice și s-au deteriorat pereții apartamentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu. 

Pompierii SMURD au transportat la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Caracal trei persoane, doi bărbați în vârstă de 84 și 48 de ani și o femeie în vârstă de 57 de ani, care s-au intoxicat cu fum, proprietarul apartamentului prezentând şi arsuri de gradul II la nivelul feţei. 

 

„Toate cele trei victime erau conștiente și prezentau simptome specifice intoxicației cu fum, cefalee, dispnee, amețeli, grețuri, iar bărbatul în vârstă de 84 de ani, proprietar al apartamentului, prezenta și arsuri de gradul II în zona occipitală. Cea de-a patra persoană intoxicată cu fum, un bărbat în vârstă de 62 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat transportul la spital”, a mai precizat Alin Băsăşteanu.

Cauza incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este folosirea, de către fiul proprietarului, a focului deschis în spații închise, au mai spus pompierii.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Fisx__w6iPs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here