Davidescu a pierdut procesul cu Prefectura Olt, rămânând, definitiv, fără mandatul de primar al Scorniceştiului

Tribunalul Olt a respins, luni, cererea fostului primar al oraşului Scorniceşti, Cătălin Davidescu, privind anularea ordinului prin care Prefectura Olt a constatat încetarea de drept a mandatului său de primar. Sentinţa este definitivă.

Cătălin Davidescu a pierdut, definitiv, războiul în instanţă cu Prefectura Olt în dosarul în care fostul primar de Scorniceşti solicita anularea ordinului prin care prefectul Silviu Neacşu l-a lăsat fără mandatul de primar, punând astfel în aplicare o hotărâre a Curţii Supreme unde Davidescu a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care l-a declarat incompatibil.

„Acţiunea a fost respinsă de instanţă ca nefondată. Soluţia este una definitivă, reclamantul neputând beneficia de o cale de atac”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gheorghe Biolan.

Declarat incompatibil, în 2011, de Agenţia Naţională de Integritate, care a descoperit că el a ocupat simultan mai multe funcţii publice în 2009, încălcând astfel legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, Cătălin Davidescu a atacat la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANI, cerând anularea acestuia, dar instanţa a respins acţiunea. Recursul făcut la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie nu a avut nici el sorţi de izbândă, Curtea Supremă respingând definitiv, în septembrie 2014, acţiunea. În baza hotărârii judecătoreşti rămasă definitivă prefectul de Olt a emis, în 11 mai 2015, ordinul prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de primar. Davidescu a atacat în instanţa de contencios-administrativ a Tribunalului Olt ordinul, cerând anularea lui. Deşi rămăsese în pronunţare, dosarul a fost repus pe rol în 22 iunie, după ce fostul primar a solicitat recuzarea preşedintelui de instanţă, judecătoareaNuţi Florentina Meşină, din motive care nu aveau nici o legătură cu dosarul. Instanţa s-a pronunţat luni, când i-a respins reclamantului definitiv acţinuea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here