Fermierii mai pot depune cereri unice de plată la APIA doar până pe 10 iulie. Câte cereri au fost depuse în Olt

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează fermierii, precum și pe toți cei interesați, că termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este data de 10 iulie 2015, inclusiv. După această dată, cererea unică de plată nu mai este admisă la calcul. 

În condițiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de plată au putut fi depuse și după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie, în acest an. Fermierilor întârziaţi li s-a dat, aşadar, un răgaz de 25 de zile pentru a solicita oficial plata pe suprafaţă, termenul limită urmând să expire vineri, 10 iulie. 

„Până în prezent, la nivelul judeţului Olt au fost depuse un număr de 35.150 de cereri de plată pentru o suprafaţă de 303.360,05 ha. La acest număr se mai adaugă 1.108 cereri pentru plăţile la animale”, a precizat purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Liliana Dumitrel.
La nivel naţional au fost depuse 929.255 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 9,35 milioane hectare, la care se adaugă cererile și suprafețele digitizate dar neînchise, respectiv 26.882 cereri pentru o suprafață de 177.791,91 hectare. De asemenea, pentru plata subvenţiei pentru animale au fost depuse 55.225 de cereri. 
Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here