Canicula a făcut primele victime în judeţul Olt, unde s-au înregistrat mai multe cazuri de lipotimie

Canicula a făcut primele victime în Olt, 10 la sută din cazurile medicale pentru care a fost nevoie de intervenţia echipajelor de la Ambulanţă reprezentând cazuri de lipotimie generată de temperetarurile ridicate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, Marian Furtună, în 7 şi 8 iulie au fost înregistrate peste 150 de solicitări la dispeceratul unităţii, parte din acestea fiind făcute pentru oameni care au suferit de lipotimie.

„În ultimele 48 de ore au fost înregistrate 153 de solicitări la Ambulanţă, 10 la sută dintre cazuri prezentând lipotimii. Nu am avut cazuri de persoane căzute în stradă şi nici decese cauzate de căldură. La acest moment avem 22 de echipaje disponibile la nivelul judeţului, iar dacă va fi nevoie, vom suplimenta acest număr”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJA Olt.

 

Judeţul Olt se află, de miercuri, sub Cod Galben de caniculă, temperaturile maxime atingând frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşind pragul critic de 80 de unităţi. Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării, potrivit Administraţiei naţionale de Meteorologie.
În această perioadă Direcţia de Sănătate Publică Olt ia toate măsurile pentru asigurarea serviciilor medicale în caz de nevoie, în special către persoanelor vulnerabile, bătrâni, persoane cu handicap, cardiaci, diabetici, precum şi în cazul celor care necesită dializă şi a femeilor gravide.
 

„Toți medicii de familie au fost informați cu privire luarea tuturor măsurilor în perioada caniculară pentru evitarea unor evenimente de natură să afecteze starea de sănătate a populației, iar spitalele din județ vor raporta zilnic Direcţiei de Sănătate Publică situația persoanelor asistate în UPU, CPU și camerele de gardă ca urmare a afecțiunilor datorate caniculei”, informează prefectul judeţului, Silviu Neacşu 

Toate punctele de prim-ajutor au fost activate încă de marţi și vor rămâne deschise pe toată perioada caniculară, mai spune reprezentantul guvernului.

Începând de miercuri s-a suplimentat numărul personalului medical la punctele de prim-ajutor, iar Poliția Locală desfășoară, prin patrule auto și terestre, activități de monitorizare a situațiilor din teren, cu posibilitatea intervenirii pentru transportul persoanelor vulnerabile în punctele de prim-ajutor amenajate. De asemenea, la eventualele solicitări ale persoanelor în vârstă, poliţiştii locali vor asigura transport de apă și alimente de strictă necesitate la domiciliul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here