Sistemul de supraveghere video din Slatina va fi mărit. Ce li se pregăteşte şoferilor care intră şi ies din oraş

Primăria Slatina intenţionează să amplaseze alte câteva zeci de camere de supraveghere video în zone cu potenţial infracţional deosebit, indicate de reprezentanţii instituţiilor responsabile pe linie de ordine şi siguranţă publică, urmând ca la intrările principale în oraş să fie amplasate sisteme video care să înregistreze numere de înmatriculare a autoturismelor care vin şi pleacă din municipiul-reşedinţă de judeţ. Toate părţile implicate au analizat, miercuri, problema în cadrul unei şedinţe lărgite la care, din partea primăriei, a participat viceprimarul Cristian Bircea.
 
Scopul principal al şedinţei a fost colectarea propunerilor făcute de reprezentanţii Poliţiei Slatina, Poliţiei Locale, Jandarmeriei şi a altor instituţii cu responsabilităţi în ordinea şi siguranţa publică privind noile amplasamente pentru camerele de supraveghere video în zonele cu mare potenţial infracţional, a precizat viceprimarul Cristian Bircea.
 
„Este vorba, evident, de zone unde nu au fost amplasate camere, dar şi de o reanalizare a actualelor amplasamente, pentru eficientizarea întregului sistem astfel încât siguranţa cetăţenilor să fie una maximă”, a declarat viceprimarul Slatinei.
 
O noutate absolută la nivelul municipiului este aceea că autorităţile intenţionează să monteze la intrările principale ale oraşului sisteme video care să monitorizeze toate autoturismele care vin sau pleacă din oraş, dar şi să înregistreze în mod special numerele de înmatriculare ale autoturismelor, astfel încât poliţia să aibă o bază de date pe această linie care să eficientizeze, ca timp de lucru, munca oamenilor legii în cazul săvârşirii unor infracţiuni pe raza localităţii.
 
„Poliţia municipiului este cea care cere o asemenea tehnică şi solicitarea este motivată din plin, pentru că s-ar şti, în cazul unor infracţiuni, ce autoturisme au intrat şi ce autoturisme au ieşit din oraş în timpul în care s-au săvârşit infracţiunile. Ar uşura enorm de mult munca poliţiştilor un asemenea sistem”, a mai declarat Cristian Bircea.
 
În acest moment, în Slatina sunt amplasate 167 de camere video şi ar mai fi nevoie de încă vreo 65 – 70, în condiţiile în care unele dintre cele vechi, prost amplasate, vor fi relocate. De asemenea, nevoie este şi de un plus de echipamente IT cae să deservească dispeceratul, dar şi de o mărire de personal, lucru care a fost deja prevăzut în noua organigramă aprobată recent în consiliul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here